Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Θέλουν να «ξεσκονίσουν» ενισχύσεις πυρόπληκτων του 2007!
Θέλουν να «ξεσκονίσουν» ενισχύσεις πυρόπληκτων του 2007! - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Θέλουν να «ξεσκονίσουν» ενισχύσεις πυρόπληκτων του 2007!

 PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Στην Ηλεία βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, τα οποία φαίνεται να «ξεσκονίζουν» υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τις πυρκαγιές του 2007.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», τα συγκεκριμένα στελέχη επισκέπτονται τους ΟΤΑ της Ηλείας προκειμένου να εξακριβώσουν τα χρήματα που είχαν δοθεί από δωρεές και άλλες συναφείς πρωτοβουλίες και τους σκοπούς για τους οποίους χορηγήθηκαν.

Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία προκαλεί ερωτηματικά, αφού γίνεται μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν αποκλείεται να είναι αποτέλεσμα καταγγελιών που είχαν υποβληθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι ανώτεροι υπάλληλοι ζητούν να ενημερωθούν για τα αντικείμενα που οι πυρόπληκτοι έλαβαν ως χορηγία,  όπως επίσης και για τις πιστώσεις που πήραν από δωρεές και για το αν αξιοποιήθηκαν αυτές ως προς τον πραγματικό λόγο.

Ήδη, ένας εκ των πρώτων δήμων που καλούνται να  ελέγξουν είναι ο Δήμος Πύργου, όσον αφορά ειδικότερα τις πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί στον τότε «Καποδιστριακό» Δήμο Ωλένης.

Όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες, τα στελέχη συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο  προκειμένου να τον ενημερώσουν αρχικά για τους σκοπούς και τις διαδικασίες που θέλουν να ακολουθήσουν.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Αντωνακόπουλος επεσήμανε την έκπληξή του σχετικά με το ότι είναι εξαιρετικώς δύσκολο να ελεγχθούν τέτοιες περιπτώσεις μετά από τόσα χρόνια και για ανθρώπους που έχουν υποφέρει τα μέγιστα των πυρκαγιών. Είναι αλήθεια ότι αρκετοί από τους πυροπαθείς εκείνους έχουν φύγει πλέον από τη ζωή, κάποιοι άλλοι είναι πολύ ηλικιωμένοι και ο Δήμαρχος του Πύργου ζήτησε να υπάρξει από τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών μια κατανόηση προκειμένου το όλο θέμα να αντιμετωπιστεί με τη συγκατάβαση και την ανάλογη ανθρώπινη ευαισθησία.

«Είναι παράξενο να ψάχνουμε τέτοιου είδους ζητήματα» μετέφερε στους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών με τη μορφή της εκδικητικότητας ή της τιμωρίας, πολύ περισσότερο όταν έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια που εκτός των άλλων θα μας θυμίσουν και πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος που είχαν μπλέξει προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά και τον ίδιο τον δήμο σε μεγάλες περιπέτειες.

Ο κ. Αντωνακόπουλος είπε ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει τον έλεγχο που θέλουν να κάνουν στο Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν είναι δόκιμο και δυνατό ένας τέτοιος έλεγχος να γίνεται κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις. «Οι συνάνθρωποί μας υπέφεραν, είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Έτυχε να ευεργετηθούν τότε με επιδόματα και άλλες ενισχύσεις της κυβέρνησης γιατί είχαν πληγεί πραγματικά από την πύρινη λαίλαπα. Αλήθεια είναι ότι πολύ μικρή σημασία έχει τώρα, αν πραγματικά ή όχι επιδοτήθηκε για να πάρει ένα αλυσοπρίονο ή ένα εργαλείο που του χρειαζόταν και του είχε καεί στις ολέθριες  πυρκαγιές. Τέτοια ζητήματα δεν είναι δυνατόν τώρα να ερευνηθούν και μετά την παρέλευση αυτού του μεγάλου χρονικού διαστήματος», σημείωσε ακόμα ο Δήμαρχος Πύργου.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: