Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Θεόδωρος Βασιλόπουλος -Το μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται από τις δικές μας ενέργειες και πρωτοβουλίες μην τα απογοητεύσουμε!

Θεόδωρος Βασιλόπουλος -Το μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται από τις δικές μας ενέργειες και πρωτοβουλίες μην τα απογοητεύσουμε!

Ο σοφός λαός μας έχει αξίες και αρχές που όταν βλέπει ότι παραβιάζονται αντιδρά, ξεσηκώνεται και στο τέλος δικαιώνεται!  Στον απόηχο  των συγχωνεύσεων και μετακινήσεων που εισηγούνται κατά καιρούς  οι επιτροπές  σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών για τις σχολές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας   αλήθεια ποιο  μπορεί  είναι το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς?  Όταν μάλιστα αυτό συμβαίνει  εντελώς ξαφνικά και την στιγμή που έχει επαναβεβαιωθεί με διάφορους τρόπους   η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση?

Ο προβληματισμός δεδομένος από όλους μας ωστόσο για άλλη μια φορά θεωρώ ότι υπάρχει μέλλον και αυτό το μέλλον το περιέγραψε με τον πιο γλαφυρό τρόπο ο Περιφερειάρχης μας Νεκτάριος Φαρμάκης στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  ότι ¨Η καλή και αγαστή συνεργασία του Πανεπιστημίου και της Αυτοδιοίκησης είναι μία σχέση winwin.  Πρέπει να είναι μία σχέση που θα στηρίζεται στην πρόσθεση και όχι την αφαίρεση, στον πολλαπλασιασμό και όχι στη διαίρεση¨

Η ισχυροποίηση των Περιφερειακών σχολών και τμημάτων στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία ( μιας και η μητροπολιτική ζώνη της Πάτρας με τις έδρες των Σχολών δεν αλλάζει)  θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη και αυτό το γνωρίζουν καλά στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας . Σε αυτή την κατεύθυνση διαχρονικά η Περιφέρεια  στήριξε με έργα, δράσεις, συνεργασίες και ενίσχυσε με πόρους την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών και το έπραξε με βασική κατεύθυνση την εξακτίνωσή του. Άρα δεν μπορεί τώρα να υποβαθμίσει  αυτό  που το έχει «μεγαλώσει»…  

Τα πλεονεκτήματα πολλά και ως Ηλείος  τόσο για το τμήμα της Μουσειολογίας  που βρίσκεται  μια ανάσα από την κοιτίδα του Ολυμπισμού όσο και της Γεωπονίας με τον πιο εύφορο  κάμπο της Ευρώπης ποιος μπορεί να τα αμφισβητήσει… 

Τώρα είναι η ώρα να δούμε στην πράξη την λειτουργία των τμημάτων να τα συνδέσουμε με την παραγωγική διαδικασία και να αυξήσουμε την δυναμική τους, όχι για να πείσουμε τους Πανεπιστημιακούς αλλά την κοινωνία μας να δώσει προστιθέμενη αξία με δράσεις και ενέργειες.  

Αλλά και ως Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης  το τμήμα Γεωπονίας   μπορεί  να εφοδιάσει τους φοιτητές του με τις επιστημονικές γνώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της Γεωπονικής Επιστήμης αλλά κυρίαρχα μπορεί να συνδεθεί με την παραγωγή των δεκάδων επιχειρήσεων αγροδιατροφικού τομέα όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας. Επιπρόσθετα θα έβαζα στο σχέδιο ενίσχυσής του και το  Εδαφολογικό εργαστήριο Αμαλιάδας που ήδη ανανεώσαμε με προγραμματική σύμβαση  την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.   

H καινοτομία στην αγροδιατροφή,  οι  βιοτεχνολογικές εξελίξεις στη Γεωργία,  οι  εναλλακτικές καλλιέργειες,  τα νέα συστήματα διαχείρισης της παραγωγής,  η ανάπτυξη και πιστοποίηση καινοτόμων παραγωγικών δομών,  η  υδροπονία,  η  σύνδεση του περιβάλλοντος και της αειφορίας με το τελικό προϊόν και τον καταναλωτή και η  αλληλεπίδραση της υγείας με τα πρότυπα παραγωγής  μπορούμε να κάνουμε πράξη.

  Το μέλλον των παιδιών  μας εξαρτάται από τις δικές μας ενέργειες και πρωτοβουλίες μην τα απογοητεύσουμε! 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: