Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Θεοφάνια 2023: Συγκλονιστικές «εθνικές» στιγμές από 50 κολυμβητές στην Πάτρα – Οι γιορτές σε Αίγιο-Καλάβρυτα-Αχαγιά-Ερύμανθο |
Αχαΐα

Θεοφάνια 2023: Συγκλονιστικές «εθνικές» στιγμές από 50 κολυμβητές στην Πάτρα – Οι γιορτές σε Αίγιο-Καλάβρυτα-Αχαγιά-Ερύμανθο |

Συγκλόνισαν οι νέοι της Πάτρας, οι οποίοι δεκάδες έπεσαν  στον Πατραϊκό κόλπο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, ενώπιον Εκκλησίας, επισήμων και χιλιάδων λαού, που κατέκλυσαν την προβλήτα του παλιού λιμανιού, στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, συγχοροστατούντος του Επισκόπου Κερνίτσης Χρύσανθου.

Επίσημοι και πλήθος κόσμου κατέκλυσαν το παλιό λιμάνι, με 50 περίπου κολυμβητές

Αχαΐα

Δεκάδες έπεσαν στον Πατραϊκό κόλπο για να πιάσουν τον τίμιο Σταυρό

Αχαΐα

Το σύμβολο της νίκης απλώθηκε, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο

«Φέτος, μας συγκίνησαν και μας έκαναν υπερήφανους, γιατί μέσα στα νερά -κρατώντας το σύμβολο της νίκης και απλώνοντας στη θάλασσα μια τεράστια ελληνική σημαία, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου, ενώ βροντοφώναζαν ‘’Ζήτω η Ορθοδοξία, Ζήτω η Ελλάδα…’’», τόνισε ο πρώτος.

Αχαΐα

Ο Χ.Βουκελάτος έπιασε τον σταυρό. Ο Χρυσόστομος του πρόσφερε έναν χρυσό

Αχαΐα

Ο αγιασμός των υδάτων στη Δεξαμενή της ΔΕΥΑΠ, στο Κάστρο της Πάτρας

Ο 15χρονος Χρίστος Βουκελάτος, ήταν αυτός που έπιασε τον Σταυρό και ο δεσπότης του προσέφερε έναν χρυσό για ευλογία και σ’ όλους τους άλλους από μία εικόνα. Νωρίτερα, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας εψάλη Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός, παρόντων τοπικών αρχόντων, στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων κλπ.

Αχαΐα

Στον αγιασμό, στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ, με μικρούς αθλητές στην πισίνα

Αχαΐα

Στην ακτή του Ψαθόπυργου, πάνω σε ψαράδικο, ο π. Γεώργιος Τζόλας

Εκτός του περιφερειάρχη Ν.Φαρμάκη και η δημοτική αρχή ήταν παρούσα, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κ. Πελετίδη. Ο πρόεδρος του ΔΣ Π. Μελάς και ο αντιδήμαρχος Τ. Πετρόπουλος παρευρέθηκαν στον αγιασμό στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ. Στη Θεία Λειτουργία, στον Παντοκράτορα της Ανω Πόλης, έγινε αγιασμός των υδάτων στη Δεξαμενή του Κάστρου, παρόντος του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Α. Παπανικήτα. Η αντιδήμαρχος Α. Τογιοπούλου παρευρέθηκε στον αγιασμό στην Κρυσταλόβρυση Μεσσάτιδας και ο αντιδήμαρχος Β. Κατσακούλης στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αραχωβιτίκων.

«ΦΑΡΟΣ» ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

Η τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και Ακολουθίας Αγιασμού των Υδάτων στον μητροπολιτικό ναό της Φανερωμένης Αιγίου και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού ήταν το επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανίων, χθες, στην Αιγιάλεια.

Αχαΐα

Πλήθος κόσμου και σκάφη στον παλιό Φάρο, της παραλίας Αιγίου

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος με την ιερά πομπή, ακολούθως, να ξεκινά στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, μπροστά από το «Τουριστικό» και επί της παραλιακής οδού να φτάνει μέχρι το ύψος του «Φάρου» και όχι στην προβλήτα του παλιού λιμανιού της πόλης, όπως συνηθιζόταν κάθε χρόνο.

Αχαΐα

Ιερώνυμος, Αμβρόσιος, Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος κ.ά.

Ο ηλιόλουστος καιρός διευκόλυνε πολλούς -γυναίκες και άντρες- να πέσουν στη θάλασσα του Κορινθιακού Κόλπου για να πιάσουν τον Σταυρό και να λάβουν την ευλογία της τοπικής Εκκλησίας.

Αχαΐα

Γυναίκες και άντρες έπεσαν στη θάλασσα για τον Σταυρό

Απών ήταν ο δήμαρχος Δ. Καλογερόπουλος, λόγω ξαφνικής ασθένειας, ωστόσο ήταν παρόντες αντιδήμαρχοι και στελέχη της δημοτικής αρχής. Την ευθύνη της διοργάνωσης, που αποδείχθηκε άρτια, είχε ο αντιδηήμαρχος Εκδηλώσεων Σ. Βαρδάκης.

Αχαΐα

Αυτοδιοικητικοί κι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος και το παρών έδωσαν δημοτικοί αρχηγοί και σύμβουλοι, κοινοτάρχες, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, και βέβαια εκατοντάδες πολίτες.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: ΣΤΗΝ ΤΟΞΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Στην πέτρινη Τοξωτή Γέφυρα του ποταμού Ερυμάνθου, στην Ψωφίδα, τελέστηκε ο επίσημος αγιασμός των υδάτων του Δήμου Καλαβρύτων. Προηγήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τριποτάμων.

Αχαΐα

Στον ποταμό Ερύμανθο, στην Αροανία η τελετή

Χοροστάτησε ο αρχιερατικός Επίτροπος Αροανίας & Παΐων π. Ιωάννης Μπαμπίλης και παρέστησαν ο δήμαρχος, αυτοδιοικητικά στελέχη, πρόεδροι Κοινοτήτων, κι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Αχαΐα

«Μάχη» για τον σταυρό που έπιασε ο Β. Παπαθεοδώρου

«Η εορτή συμβολίζει την ελπίδα, τη φώτιση, την πνευματική σωτηρία» ανέφερε ο Θ. Παπαδόπουλος.. Παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Α. Φίλιας. Τον σταυρό έπιασε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου από την Πλάκα.

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ

Η παράδοση του Αγιασμού των υδάτων, με τον Σταυρό να ρίχνεται στη θάλασσα του Πατραϊκού Κόλπου, στις Αλυκές της Κάτω Αχαΐας τηρήθηκε και φέτος στη Δυτική Αχαΐα.

Τον ανέσυρε ο Θανάσης Κυριακόπουλος και αφού νωρίτερα είχε ψαλεί η Ακολουθία Αγιασμού των Υδάτων, χοροστατούντων του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δύμης π. Απόστολου και του π. Γερασίμου των Αλυκών.

Αχαΐα

Μυλωνάς, Σταυρογιαννόπουλος, ιερείς και κολυμβητές

Στην τελετή παρέστη ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι Αρχών και φορέων, όπως και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ: ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων στη Λιμνοδεξαμενή Ντασκά του Δήμου Ερυμάνθου, παρουσία εκπροσώπων τοπικών Αρχών και φορέων.

Αχαΐα

Μπαρής, Παναγιωτόπουλος, Μοίραλης κ.α στην Ντάσκα

Ο π. Κωνσταντίνος Καυκάς έριξε τον Σταυρό στα παγωμένα νερά της λίμνης, στα οποία βούτηξε ο Νικόλας Δημακόπουλος από Ερυμάνθεια.

Αχαΐα

Στις βρύσες του Καταρράκτη ο παπάς με κατοίκους

Ευχές για καλή φώτιση απηύθυνε ο δήμαρχος Θ. Μπαρής, με αναφορά στη δύσκολη εποχή. Παρέστησαν, ο πολιτευτής ΣΥΡΙΖΑ Α. Παναγιωτόπουλος, ο γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Ν. Μοίραλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κ.Κόντης, Δ. Δριβίλας κ.α. Αγιασμός τελέστηκε και στις φυσικές πηγές του χωριού Καταρράκτη.

Αχαΐα

Ρίψη σταυρού σε πανέμορφο τοπίο

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: