Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική “Θυσίας Μνήμη” – Μια ωραία αναμνηστική φωτογραφία

“Θυσίας Μνήμη” – Μια ωραία αναμνηστική φωτογραφία

Μια ωραία αναμνηστική φωτογραφία με τον ομιλητή της βραδιάς κ. Χρήστο Τερέζη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ. Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, με τον Α’ Υπαρχηγό κ. Ανδρέα Γιατρά, την διευθύνουσα τη Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου Καθηγήτρια Μουσικής κα Κωστούλα Σακκά – Κυρίτση και βαθμοφόρους Προσκόπους μας.

Να συμπληρώσουμε στο κεντρικό μας Ρεπορτάζ, για την θαυμάσια εκδήλωση τις δύο ομιλίες που έγιναν, την σύντομη και ωραίας περιγραφικής δεινότητας από την κα Σοφία Πέττα και την μακράς διάρκειας από τον κ. Αντώνη Σοφιανό. Η κα Πέττα μίλησε ως εκπρόσωπος του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλύφας “Η Αγία Μαρίνα”. Ο κ. Σοφιανός που είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης μίλησε ως πρ. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Κάτω Παναγιάς”.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ωραίας εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με εικόνες περιοχών της Σμύρνης, το οποίο επιμελήθηκε ο συμπολίτης σχεδιαστής κ. Χάρης Β. Μικελόπουλος.
Απεύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό ο αιδεσιμολογιότατος ιερέας π. Ηλίας Παπαγγελής εκ μέρους του Ιεράρχη της Ηλείας. Είπε μια ωραία ρήση ο π Ηλίας : Ο Έλληνας δεν γονατίζει ποτέ σε κανέναν, παρά μόνο στους νεκρούς του!!
Επίσης χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Χρήστου Τερέζη, προσέφερε σ’ αυτόν μία εικόνα του Πολιούχου Πύργου Αγίου Χαραλάμπους.
Όπως προείπαμε η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού και αξιόμαχου 1ου Γυμνασίου Πύργου ήταν κατάμεστη από κόσμο. Επίσης τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ηλείας κ. Διονύσιος Καλαματιανός και κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο πρώην Δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Ράλλης, ο θεσμικός Αντιπεριφερειάρχης και Βοηθός Περιφερειάρχη ΠΔΕ κ. Δημήτρης Γεωργ, Νικολακόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής του παράταξης στον Δήμο Πύργου κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Γεωργ. Ντοάς.
Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΤΚ Λυγιάς κ. Γεώργιος Τσεκούρας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλύφας “Η Αγία Μαρίνα” κα Ευαγγελία Ναστούλη, με ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων της Γλύφας, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Πύργου κ. Γεώργιος Μπίρμπας, η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου κα Κατερίνα Παρασκευοπούλου, ο Διευθυντής του Μουσικού Συλλόγου “Ορφεύς” Πύργου κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, η πρώην Πρόεδρος του Λ.Ε.Π. κα Τούλα Καλαμπόκα, η πρώην Γραμματέας αυτού κα Καίτη Ντοά κ.ά.
ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ
Αξέχαστη ναι, κάθε τι ωραίο μένει στη μνήμη και δεν ξεχνιέται… Γιατί όμως την αποκάλεσα και ρομαντική? Διότι μετά από τα τραγούδια από ένα ωραίο μουσικό συγκρότημα και να συμμετέχουν στο τραγούδι μέλη της Χορωδίας μας, λίγη ώρα πριν την αποχώρηση από τον ζεστό χώρο του κέντρου “Πιπερίτσα”, καθώς αστραποβροντες Δονούσα τον νυχτερινό ουρανό, ξαφνικά σκοτάδι από την διακοπή του ρεύματος…
Είχε πάντως προλάβει η σύζυγος του Προέδρου κα Δώρα Τριανταφυλλοπούλου, να προσφέρει σε όλους τους συνδαιτημόνες νόστιμα γλυκίσματα…
Το μουσικό συγκρότημα αποτελείται από τους εξαίρετους και καταξιωμένους ντόπιους μουσικούς, Γιώργο Μιχαηλίδη, μπουζούκι και τραγούδι, Λάμπη Γάσπαρη, τραγούδι και εκπληκτικός στο σαξόφωνο, Τάκη Καλαμπρέζο, τραγούδι και βιρτουόζος στην κιθάρα και Κώστα Διαμαντόπουλο, με την απαλή διαμαντένια φωνή στο τραγούδι.

(Ρεπορτάζ από τον ΑΝΚ)

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: