Τη Δευτέρα στην Ηλεία η Αναπλ. Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τη Δευτέρα στην Ηλεία η Αναπλ. Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα
Τη Δευτέρα στην Ηλεία η Αναπλ. Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Τη Δευτέρα στην Ηλεία η Αναπλ. Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Οι εξελίξεις στον τομέα της δημόσιας υγείας στην Ηλεία φέρνουν την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα νωρίτερα στον νομό μας.

Όπως η συγκεκριμένη κυβερνητική παράγοντας είχε δεσμευτεί την πρώτη φορά που είχε επισκεφθεί τον νομό Ηλείας για το θέμα των δυσλειτουργιών και της απλοποίησης λειτουργίας των νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, έρχεται το πρωί της Δευτέρας 8 Αυγούστου και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στις δύο νοσηλευτικές μονάδες.

Για ακόμα μια φορά η κα Γκάγκα θα εξετάσει το θέμα της καλύτερης δυνατής λειτουργίας των δύο νοσοκομείων αλλά και του νοσοκομείου Κρεστένων. Μάλιστα, στο φάκελο που αυτή την ώρα έχει στα χέρια της κρατά πολύτιμα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την υγεία στην Ηλεία. Χαρακτηριστικά δύο από αυτά τα στοιχεία δείχνουν δυστυχώς ότι ο νόμος μας είναι ένας από εκείνους στη χώρα που εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνου αλλά και γήρανσης του πληθυσμού.

Αυτά και μόνο τα δύο στοιχεία, σε συνδυασμό και με άλλα στατιστικά τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα φανερώνουν την ανάγκη λειτουργίας κλινικών και των νοσοκομείων στη βάση μιας καλύτερης ορθολογικής διαχείρισης.

Βέβαια επί του παρόντος θα πρέπει να αποκλείσουμε περιπτώσεις όπως είναι οι μεγάλες μονάδες (π.χ. ογκολογική), καθώς απαιτούν πολλά μέσα, εξαιρετικά σύγχρονο εξοπλισμό και αρκετό εξειδικευμένο προσωπικό που σήμερα δεν υπάρχει.

Έτσι, ο στόχος της αναπληρώτριας υπουργού θα είναι ο καλύτερος δυνατός εξοπλισμός των υπαρχουσών δομών, η κάλυψη θέσεων ιατρικού κυρίως προσωπικού, θέμα που εκκρεμεί και αποτελεί μεγάλη πληγή για τα νοσοκομεία μας, αλλά και ο εξειδικευμένος ρόλος όλων των νοσηλευτικών μονάδων με σημείο αναφοράς ένα μεγάλο νοσοκομείο και από εκεί και πέρα αναβαθμισμένες όλες οι υπόλοιπες μονάδες σε ειδικούς και ξεχωριστούς ρόλους.

Η κα Γκάγκα αναμένεται να έχει συνεργασία και με τους εργαζόμενους και με τα στελέχη της διοίκησης των δύο νοσοκομείων, αλλά και με τους αυτοδιοικητικούς φορείς του Πύργου και της Αμαλιάδας. Θεωρείται δεδομένο ότι η ίδια θα μιλήσει για την τελική ευθεία και την συγκεκριμένη πρόταση που καταρτίζει το υπουργείο Υγείας για το πώς πρέπει και πώς το ίδιο το υπουργείο θέλει να λειτουργούν όλες οι νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας για την καλύτερη δυνατή παροχή δημόσιας υγείας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: