Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

7/1/2021

Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ‘ΘΑ ΑΜΒΛΥΝΘΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ’

Προ των πυλών νέα μέτρα

στήριξης των επαγγελματιών

-Σημαντική τηλεδιάσκεψη του Ηλείου βουλευτή με τους Εμπορικούς Συλλόγους

-Σε τροχιά ανάκαμψης η Ηλεία με σημαντικά έργα υποδομής το 2021

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου και ήδη βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας νέα μέτρα, τα οποία και θα ανακοινωθούν άμεσα δίνοντας ‘ανάσα’ στην αγορά”.

Τα ανωτέρω ανέφερε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε την περασμένη Κυριακή με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων του νομού και τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας, ενώ ακολούθησε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Η απόφαση του κ. Νικολακόπουλου να έχει την πρώτη του ‘τηλε-συνάντηση’ το 2021 με τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού δεν ήταν διόλου τυχαία και αποδεικνύει την βαρύτητα που δίνει και ο ίδιος στον συγκεκριμένο κλάδο, που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την παράταση των περιοριστικών μέτρων λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ο ίδιος, άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα και αιτήματα των επαγγελματιών, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης εν όψει της ανακοίνωσης των νέων μέτρων, αναγνωρίζοντας ότι είναι τέτοια η κατάσταση που απαιτούνται διαρκείς παρεμβάσεις.

Σημαντικά βήματα

Υπενθύμισε δε, ό,τι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση είχε πλάνο στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα εξαιτίας της πρωτόγνωρης κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Παρ’ όλα αυτά έχουν γίνει σημαντικά βήματα, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μη προκαταβολή ή η μειωμένη προκαταβολή φόρου, η ρύθμιση πυρόπληκτων κόκκινων δανείων, ενώ με το νέο νόμο προβλέπονται περισσότερες ρυθμίσεις, το πρόγραμμα ΄Γέφυρα’, η ρύθμιση για τα ενοίκια είναι μερικά από αυτά και επίκεινται αρκετές νέες ρυθμίσεις για μεγαλύτερη ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων.

«Θα ληφθούν μέτρα με τα οποία θα αμβλυνθεί η ζημιά που έχει υποστεί ο εμπορικός κόσμος» ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος και επεσήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την λειτουργία της αγοράς από τις 11 Ιανουαρίου και έπειτα, πάντα βέβαια με τις εισηγήσεις των ειδικών αφού όλα εξαρτώνται από το επιδημιολογικό φορτίο και προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας, κατά συνέπεια θα πρέπει να βρεθεί η ισορροπία στο υγειονομικό και οικονομικό κομμάτι.

Επιστροφή στην κανονικότητα με παρεμβάσεις

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος και χαρακτήρισε το 2021 ως έτος που θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης η χώρα και σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Προανήγγειλε δε σημαντικά έργα υποδομής για το νομό Ηλείας, με κορυφαίο την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου, σε συνδυασμό και με την αναβάθμιση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, αλλά και την οδική αρτηρία Πύργος- Καλό Νερό.

Σημαντικές πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί και για το θέμα της στήριξης των Πανεπιστημιακών σχολών στην Ηλεία, προκειμένου να δοθεί άλλη ώθηση στο νομό.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε κατά την διάρκεια της συνάντησης και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου δεν έκρυψαν την αγωνία τους για την λειτουργία των Νοσοκομείων. Ο κ. Νικολακόπουλος στάθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει για την λειτουργία κλινών Covid-19  και κλινών ΜΕΘ στο νομό, ενώ σε ότι αφορά την απροθυμία ιατρών να στελεχώσουν τις Νοσηλευτικές Μονάδες του νομού, επανέλαβε ότι προωθείται η διαδικασία για να ενταχθεί ο νομός Ηλείας στις άγονες περιοχές σε ότι αφορά τις προσλήψεις γιατρών, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερα κίνητρα.

Στην τηλεδιάσκεψη, εκτός από τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστα Νικολούτσο, συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου κ. Ηλίας Ξανθούλης, Κατακόλου κα Αναστασία Νικολοπούλου, Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης, Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Ζαρόκωστας, Βάρδας κ. Ανδρέας Τσίρος, Κρεστένων κ. Τάσος Καρνάρος και από τον Σύλλογο της Ανδραβίδας ο πρόεδρος  κ. Γιάννης Γυφτοχρήστος και ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος και ακολούθησε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας κ. Νίκο Καρυώτη και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας κ. Γιώργο Βαγενά.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: