Το 2023 κρύβει πολλές εκπλήξεις - 9/10 συνταξιούχοι θα δουν «ευρωαυξήσεις» στην τσέπη τους
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το 2023 κρύβει πολλές εκπλήξεις – 9/10 συνταξιούχοι θα δουν «ευρωαυξήσεις» στην τσέπη τους
Προβληματισμός για τη διαδικασία επιτάχυνσης έκδοσης συντάξεων – Τι δηλώνουν λογιστές και δικηγόροι της Ηλείας

Το 2023 κρύβει πολλές εκπλήξεις – 9/10 συνταξιούχοι θα δουν «ευρωαυξήσεις» στην τσέπη τους


Γελάνε όλοι αλλά μάλλον φέτος ή μάλλον καλύτερα, από τις αρχές του χρόνου ίσως γελάσουν λίγο παραπάνω οι συνταξιούχοι, καθώς με βάση τα στοιχεία από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ προκύπτει ότι πάνω από 9/10 συνταξιούχους θα δούν το μηνιαίο τους εισόδημα να αυξάνεται κάτα κάποια ευρώ παραπάνω που σε αυτές τις εποχές που διανύουμε δεν περνούν και εντελώς απαρατήρητα.

Σε απλά ποσοστά σημαίνει αυτό μεταφράζεται σε πάνω από το 90%των ανθρώπων τρίτης ηλικίας.

Η μέση αύξηση θα κυμανθεί μεταξύ του 7 = 8%. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα μεγάλο μέρος από αυτούς θα έχει διπλές και τριπλές αυξήσεις.

Σε περίπτωση που υπάρξει η όποια μικρή απόκλιση ως προς το τελικό ποσοστό της αύξησης που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, αυτό θα πιστοποιηθεί από την ΕΛΣΤΑΤ το φθινόπωρο του 2023, με τη δημοσιοποίηση των τελικών στοιχείων του πληθωρισμού και του ΑΕΠ για το 2022. Η όποια μικρή απόκλιση προκύψει θα καταβληθεί στους συνταξιούχους στις αρχές του 2024, μαζί με τα αναλογούντα αναδρομικά.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του Υποργείου Εργασίας:

τουλάχιστον μία αύξηση θα δουν 2.499.285 συνταξιούχοι (λόγω της αύξησης της τάξεως του 7,75% ή της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της καταβολής του επιδόματος των 250 ευρώ),

  • διπλή αύξηση θα δουν 1.344.696 συνταξιούχοι (λόγω του συνδυασμού των αυξήσεων της τάξεως του 7,75%, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της πληρωμής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ),
  • τριπλή αύξηση θα δουν 185.649 συνταξιούχοι (λόγω του συνδυασμού της αύξησης της τάξεως του 7,75%, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της πληρωμής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ και της εφαρμογής της 4ης ετήσιας αύξησης του ν. Βρούτση).

Για τους 910.073 συνταξιούχους που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά προκύπτει πως σε ποσοστό 83% θα δουν και αυτοί αυξήσεις στις αποδοχές τους. Μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δουν αυξήσεις 515.480 συνταξιούχοι με μεγάλη προσωπική διαφορά.

Οι ίδιοι θα δουν παράλληλα σημαντική απομείωση της προσωπικής τους διαφοράς. Μέσω της καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ θα δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους 259.092 συνταξιούχοι και παράλληλα σημαντική απομείωση της προσωπικής τους διαφοράς.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: