
Το άγχος των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Έγινε χθες το πρωί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, η ημερίδα με τίτλο «Το άγχος των εξετάσεων. Πρακτικές συμβουλές και τεχνικές για να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη περίοδο», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, με προσκεκλημένη την κα Πωλίνα Φλεβάρη – Ψυχολόγο MSc.
Στην ημερίδα, όπου έδωσε το «παρών» ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, όπως και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, έγινε αναφορά στα συναισθήματα που βιώνει ο μαθητής και ποια είναι ή θα μπορούσε να είναι η στάση των γονέων
Μέσα από την παρουσίαση αλλά και την διαδραστική συζήτηση που έγινε, η κα Φλεβάρη κάλυψε ένα μεγάλο μέρος των θεμάτων που απασχολούν τα παιδιά κατά την περίοδο των εξετάσεων. Σκοπός της ημερίδας – κουβέντας ήταν ο κάθε ένας να αποκτήσει χρήσιμα εργαλεία σκέψης.
Στο τέλος, η εισηγήτρια απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.