Το αντιλαϊκό κι αντεργατικό Νομοσχέδιο για τα εργασιακά ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Το αντιλαϊκό κι αντεργατικό Νομοσχέδιο για τα εργασιακά ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το αντιλαϊκό κι αντεργατικό Νομοσχέδιο για τα εργασιακά ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το αντιλαϊκό κι αντεργατικό

Νομοσχέδιο για τα εργασιακά

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, -οι,

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εργασίας έδωσαν στην δημοσιότητα το αντιεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που καταργεί και σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων των εργαζομένων.

Ο νέος αντεργατικός Νόμος που ετοιμάζεται να φέρει η σημερινή κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή εκτός από την επιβολή της 10ωρης εργασίας προβλέπει και κατάργηση της αμοιβής υπερωριών,μεγαλύτερη ευελιξία και ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας, ενώ επιχειρεί την κατάργηση βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, προκειμένου να φιμώσει τα αγωνιστικά και μαχητικά συνδικάτα και να τα βάλει στο «γύψο».

Με την επιβολή της Ατομικής Σύμβασης Εργασίας, προσβλέπουν στην «ελεύθερη» όπως λένε «συμφωνία» μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη για να σπάσουν τον πιο ισχυρό δεσμό που δένει τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα.

Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει ένας εργαζόμενος μόνος απέναντι στην εργοδοσία, πόσο ευάλωτος και ανυπεράσπιστος είναι σε κάθε αξίωση του εργοδότη.

Με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό Νόμο (Ν.1264/1982) επιδιώκουν να βάλουν τους εργατικούς αγώνες στο γύψο. Να προωθήσουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και να νομιμοποιήσουν την εργοδοτική τρομοκρατία.Να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, αφού επιβάλλεται εκτός από τον απαράδεκτο τρόπο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και η νόμιμη απεργοσπασία για τους περισσότερους κλάδους.

Θέλουν συνδικάτα «κοινωνικούς εταίρους» να κάθονται στο τραπέζι τωνδιαπραγματεύσεων και να συμφωνούν σε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις.

Απλούς παραστάτες στην παρέλαση των αντιλαϊκών Νόμων που ξηλώνουν κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα.

Η κυβέρνηση συνδέει οργανικά το νέο αντεργατικό τερατούργημα με την εκταμίευση δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που προορίζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους.Ομολογεί κυνικά ότι αποτελεί προαπαιτούμενο η ισοπέδωση κορυφαίων εργατικών κατακτήσεων για να δώσει νέο πακτωλό χρημάτων στα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να στηριχθούν οι Τράπεζες και να συνεχίσουν το μακάβριο έργο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της περιουσίας του λαού που υποφέρει, για νέες επενδύσεις σε τομείς της οικονομίας που εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη στους ήδη «έχοντες και κατέχοντες».

Το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την μόνιμη τηλεργασία και τους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς των Ο.Τ.Α.»δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αλλά και αυταπάτης ότι σκέφτονται «για το καλό μας».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνουν τη φωνή τους μαζί με όλους τους κλάδους εργαζομένων για να δώσουν την δική τους δυναμική, ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση για την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων που με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν.

Υπερασπιζόμαστε κατακτήσεις και κεκτημένα δικαιώματα, όπως το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και τις Συλλογικές ΣυμβάσειςΕργασίας (Σ.Σ.Ε.).Διεκδικούμε Εργασία και Ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους.

Μπροστά σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε έτσι ώστε να μην κατατεθεί στην Βουλή, να μην ψηφιστεί κι αν ακόμα ψηφιστεί, να ανατραπεί.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ

Δίνουμε το «παρών» στην απεργία της 3ης Ιουνίου και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 3 Ιουνίου και ώρα 10:30 πμ στην Κεντρική Πλατεία Πύργου.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα συμμετέχει και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα (Πλ. Κλαυθμώνος ώρα 11:00πμ).

Όποιος συνάδελφος και από άλλο Σύλλογο επιθυμεί να δώσει το παρόν ο Σύλλογός μας θα μισθώσει λεωφορείο που θα αναχωρήσει την Πέμπτη το πρωί 06:00πμ έξω από το σταθμό ΟΣΕ στον Πύργο (Υψηλάντου).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον Πρόεδρο.

Λόγω περιοριστικών μέτρων Covid 19 ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 38.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας

Χρήστος Γαρύφαλλος                                                                       Γάζου Ελένη

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: