Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το Bitcoin πέφτει και ανησυχούν για φούσκα – Πτώση 19% από το υψηλό της Παρασκευής!

Το Bitcoin πέφτει και ανησυχούν για φούσκα – Πτώση 19% από το υψηλό της Παρασκευής!

Τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο του 2020 εμφανίζει τη Δευτέρα η τιμή του Bitcoin, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι το ράλι των τελευταίων μηνών δεν είναι βιώσιμο. Το απόγευμα της Δευτέρας η ισοτιμία του κρυπτονομίσματος μειώθηκε κατά 19% στα 30.699 δολάρια, πριν ανακάμψει λίγο αργότερα στα 32.675 δολάρια.

Το Reuters συνδέει την πτώση του Bitcoin το τελευταίο διήμερο με την ανάκαμψη του δολαρίου λόγω της προοπτικής αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Η πτώση του δολαρίου είχε τροφοδοτήσει το ανοδικό ράλι του Bitcoin σε συνδυασμό με την ιδέα ότι το κρυπτονόμισμα είναι ανθεκτικό στις πληθωριστικές πιέσεις που φέρνουν τα προγράμματα οικονομικής ανάκαμψης μετά την κρίση της πανδημίας.

Χάρη στο αυξημένο ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών, το Bitcoin διπλασίασε την αξία του σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου και την Παρασκευή έφτασε το ιστορικό υψηλό των 42.000 δολαρίων, με αποτέλεσμα ορισμένες επενδυτικές τράπεζες να προειδοποιούν για φούσκα.

Την περασμένη εβδομάδα η Bank of America προειδοποίησε ότι το Bitcoin ξεπερνά σε διαστάσεις τη φούσκα των dotcom στα τέλη της δεκαετίας του 1990, της Κίνας τη δεκαετία του 2000 και του χρυσού τη δεκαετία του 1970,.

Από την άλλη πλευρά, αναλυτές της JP Morgan εκτίμησαν την περασμένη εβδομάδα ότι το Bitcoin έχει τις προοπτικές να εκτοξευτεί στα 146.000 δολάρια εφόσον σταματήσουν οι μεγάλες διακυμάνσεις και αναγνωριστεί το κρυπτονόμισμα ως ασφαλής επένδυση στη θέση του χρυσού.

Αποποίηση ευθύνης Το συγκεκριμένο άρθρο έχει αποκλειστικά και μόνο ενημερωτικό σκοπό. Δεν αποτελεί σε οποιαδήποτε περίπτωση συμβουλή για αγορά ή για πώληση χρηματοοικονομικών προϊόντων.

πηγή in.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: