Το Χαμόγελο του Παιδιού απαντά θετικά στον Νίκο Δημάκη
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το Χαμόγελο του Παιδιού απαντά θετικά στον Νίκο Δημάκη

Το Χαμόγελο του Παιδιού απαντά θετικά στον Νίκο Δημάκη

Αξιότιμοι κύριοι της Δημοτικής Αρχής, μετά απο τις επικοινωνίες που είχα, τόσο μέσω ηλεκτρονικών επιστολών, όσο όμως και μέσω τηλεφωνικών επαφών, με τους αρμόδιους στο Χαμόγελο του  Παιδιού στην Αθήνα και συγκεκριμένα με την κυρία Ασημακοπούλου (υπεύθυνη προγράμματος ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), και βεβαίως μετά την απάντηση που έλαβα με απαντητικό mail πρίν λίγες μέρες, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω οτι είναι θετικοί στην διενεργεια ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ στα παιδιά του Δήμου μας, μέχρι 17 ετών, μέσω του προγράμματος ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, με τις προυποθέσεις που αναφέρονται στην απαντητική επιστολη τους, παρακάτω. Να σημειώσω οτι αν οι διαδικασίες κινηθούν σύντομα, η δράση μπορεί να υλοποιηθεί στον Δήμο μας, ακομη και σε εμβόλιμη ημερομηνία, δηλαδή πρίν τον Ιούνιο του 2023.

Παρακαλώ θερμά, όπως κινηθουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες(Κοινωνικές Δομές του Δήμου και των Σχολικων Μονάδων), ωστε να αποτυπωθούν οι αναγκες της περιοχής μας, με στόχο την επιλογή της κατάλληλης κινητής μονάδας, για την πραγματοποίηση του εξαιρετικού αυτού προγράμματος, επ ωφελεία όλων των παιδιών μας.

Ευχαριστω εκ των προτέρων και παραμενω στην διαθεσή σας, για ό,τι χρειαστείτε.

Με βαθύτατη εκτίμηση

ΔΗΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ακολουθεί η απάντηση, με όλες τις χρήσιμες λεπτομέρειες

Κύριε Δημάκη καλησπέρα, 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της πρόληψης πραγματοποιεί, από το 2002 έως και σήμερα, Δράσεις Προληπτικής Ιατρικής-Οδοντιατρικής πανελλαδικά σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε αυτά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος πραγματοποιείται πάντα με την έγγραφη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων του παιδιού και περιλαμβάνει:

-κλινική εξέταση, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας

-εκπαίδευση, με στόχο την αποφυγή εμφάνισης ασθενειών

-πρώιμη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας και καθοδήγηση για τη σωστή αντιμετώπισή τους ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, παραπομπή ή/και συνοδεία για περαιτέρω έλεγχο και εξετάσεις.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί Προληπτική Ιατρική-Οδοντιατρική με τα δύο Κινητά Πολυιατρεία και της δύο Κινητές Μονάδες Προληπτικής:

-Το Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», το οποίο περιλαμβάνει τα εξής αυτόνομα τμήματα: ακουολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, οδοντιατρικό. 

-Το Πολυϊατρείο «Ασκληπιός», στο οποίο έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν, ακοολογικές, οφθαλμολογικές, παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις. 

-Την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής για τα παιδιά

-Την Κινητή Διαγνωστική Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά

σε συνεργασία με:

το Υπουργείο Υγείας

το Υπουργείο Παιδείας

την Τοπική Αυτοδιοίκηση

τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα Ιατρικά Κέντρα

τους Ιατρικούς – Οδοντιατρικούς Συλλόγους, και με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Αναφορικά με το αίτημά σας για την επίτευξη της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής-Οδοντιατρικής στα παιδιά του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, για να υλοποιηθεί η Δράση θα χρειαστεί η σύμφωνη γνώμη και η συνεργασία-συμμετοχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας.

Ωστόσο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το πρόγραμμα των Δράσεων Προληπτικής Ιατρικής έχει ήδη διαμορφωθεί έως και τον Ιούνιο 2023 όπου θα πραγματοποιηθούν Δράσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. 

Θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε το αίτημά σας για τη νέα σχολική χρονιά και εφόσον έχουν διερευνηθεί οι ανάγκες της περιοχής με τη βοήθεια των κοινωνικών δομών του Δήμου και των σχολικών μονάδων. 

Σας ευχαριστούμε, 

Με εκτίμηση 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: