Νέα της Ηλείας,Ειδήσεις Ενημέρωση,Πύργος,Αμαλιάδα,Ζαχάρω,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Το ΕΠΑΛ Λεχαινών μετονομάζεται σε «ΕΠΑΛ Λεχαινών- Ηρακλής Μοσχονάς»

Το ΕΠΑΛ Λεχαινών μετονομάζεται σε «ΕΠΑΛ Λεχαινών- Ηρακλής Μοσχονάς»

Μια οφειλόμενη τιμή και αναγνώριση… ΤΟ ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΕ «ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ»
Το 2013 φεύγοντας πήρε μαζί του έναν ακόμα αγαπημένο φίλο . . . Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 62 ετών ο Ηρακλής Μοσχονάς, αφήνοντας όλους μας πιο φτωχούς και πιο μόνους . . .
Ο Ηρακλής γεννήθηκε στα Λεχαινά και ήταν κάτοχος δυο Πανεπιστημιακών τίτλων (Μαθηματικός και Οικονομολόγος).. ήταν καθηγητής και διευθυντής στο Τεχνικό Λύκειο Λεχαινών το οποίο επί των ημερών του γνώρισε μεγάλη άνθηση.

Ήταν σχολικός σύμβουλος και συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων. Επί πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής των Γενικών εξετάσεων και ήταν ο εισηγητής των θεμάτων στα Οικονομικά μαθήματα των Πανελλήνιων, ενώ παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε συλλόγους της πόλης του. Επί σειρά ετών ήταν μέλος του Δ.Σ της Α.Ε.Λεχαινών και πολλών άλλων Σωματείων στα οποία άφησε το στίγμα του και δούλεψε ανιδιοτελώς.

Πορευτικε μέχρι το τέλος της ζωής του με γνώμονα το συμφέρον του τόπου του και όχι το δικό του..Όσοι δουλέψαμε κοντά του το γνωρίζουμε αυτό πολύ καλά.. Εμείς που τον γνωρίσαμε αλλά κυρίως η οικογένειά του και τα παιδιά του θα αισθάνονται πολύ υπερήφανοι γι αυτόν.

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης και η Δημοτική Κοινότητα Λεχαινών πρότειναν στο Υπουργείο Παιδείας την μετονομασία του ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ σε ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ ως αναγνώριση των μεγάλων υπηρεσιών που προσέφερε στον τόπο μας και ειδικότερα στην ίδρυση και λειτουργία του επαλ.

Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την πρόταση και με απόφαση του Υπουργού Παιδείας που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 7 Ιουνίου, το ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ονομάζεται πλέον
» ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ»

Πιστεύω ότι αν από κάπου μας «βλέπει» θα χαμογελάει πλατιά ο Ηρακλής, πολύ ικανοποιημένος και η οικογένειά του θα είναι υπερήφανη γι αυτόν, γιατί δεν τον ξεχάσαμε ποτέ, γράφει ο Αντιδήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ανδρέας Μίγκος.

Η επίσημη τελετή της ονομασίας, θα γίνει στο ΕΠΑΛ Λεχαινων σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνο
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: