Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το Επιμελητήριο Ηλείας για τις εξελίξεις στην Κρουζιέρα

Το Επιμελητήριο Ηλείας για τις εξελίξεις στην Κρουζιέρα


Σε σχέση με τα εφαρμοζόμενο σύστημα «Bubble» από μερίδα εταιρειών κρουαζιέρας πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η λειτουργία τους ορίζεται από σειρά παραγόντων όπως η σημαία λειτουργίας (έχει να κάνει με τα υγειονομικά  χαρακτηριστικά της χώρας) και το πλαίσιο λειτουργίας σε σχέση με την κάθε εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από ειδικούς η διαλειτουργικότητα του σχεδίου του κάθε πλοίου με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του λιμανιού που θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη της εκάστοτε Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας (Δ.Δ.Υ.), της τοπικής μονάδας υγείας, του Λιμεναρχείου κτλ. Θα πρέπει επίσης, να έχουν εξασφαλιστεί σειρά από διαδικασίες βάση της εργαλειοθήκης του EU HEALTHY GATEWAYS  (EUHG) που θα εξασφαλίζουν τις ακολουθούμενες διαδικασίες.

Η προσπάθεια για την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας της κρουαζιέρας «Bubble» στα πλοία υπό Ιταλική σημαία λειτουργίας έχει ήδη συζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές στην Ιταλία και τις εταιρείες κρουαζιέρας και αναμένουμε σύντομα τα αποτελέσματα τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους επιβάτες.

Το Επιμελητήριο Ηλείας είναι σε επαφή με όλες τις εταιρείες και  παρακολουθεί τις εξελίξεις στενά. Ήδη τα υπό Γερμανική σημαία πλοία που δεν έχουν πρόβλημα με το κανονιστικό πλαίσιο έχουν άρει το σύστημα «Bubble» για τους εμβολιασμένους επιβάτες. Ως γνωστόν οι εταιρείες με άλλες σημαίες αμερικανικών συμφερόντων ήδη εφαρμόζουν το επονομαζόμενο ”Green Free Flow” σύστημα για τους επιβάτες τους, όπου όλοι μπορούν ελεύθερα να περιηγηθούν στον προορισμό καθώς όλοι (πλήρωμα και επιβάτες) είναι εμβολιασμένοι.

Θα πρέπει να πιστοποιηθούν (EUHG Certification) οι προσφερόμενες υπηρεσίες, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τα εφαρμοζόμενα πρωτόκολλα στο λιμάνι το συντομότερο δυνατό και να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία και στατιστικά σε σχέση με τους εμβολιασμούς , τα εβδομαδιαία τεστ που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των τοπικών επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο Ηλείας θα αναλάβει πρωτοβουλίες και σε αυτό το επίπεδο έτσι ώστε ο προορισμός Κατάκολο να έχει όλα τα στοιχεία και δεδομένα που χρειάζονται οι εταιρείες και οι μηχανισμοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας

Κωνσταντίνος Νικολούτσος

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: