Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το Επιμελητήριο Ηλείας στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
-epimelitirio_ileias.jpg

Το Επιμελητήριο Ηλείας στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κατάργησης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας εξέφρασε το Επιμελητήριο Ηλείας, με σχετικό ψήφισμα, το οποίο αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του φορέα.

Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για τη σημασία της λειτουργίας του Πρωτοδικείου στον πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό βίο του νομού,  πιθανή κατάργηση του οποίου θα ισοδυναμούσε με ένα ακόμα «χτύπημα» στην Ηλεία, μετά και την απώλεια των δομών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Επιμελητήριο Ηλείας θα σταθεί, με όσα μέσα διαθέτει, στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας,  προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Πρωτοδικείου, ενός τόσο καθοριστικού δικαστικού οργανισμού για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και την αποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης.

Το ψήφισμα του Επιμελητηρίου Ηλείας: 

Το Επιμελητήριο Ηλείας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κατάργησης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, στεκόμενο στο πλευρό του  Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ο οποίος τον Απρίλιο είχε προχωρήσει σε αποχή των δικηγόρων – μελών του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Η σημασία της λειτουργίας του Πρωτοδικείου της Αμαλιάδας, το οποίο έχει μακρόχρονη και θετική πορεία, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, είναι καθοριστική για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και την αποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης, ενώ το ενδεχόμενο κατάργησής του θα δημιουργήσει μεγάλο διαχειριστικό φόρτο και στο Πρωτοδικείο Πύργου, με συνέπεια την καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων. 

Δε νοείται άλλωστε, μετά και τη θλιβερή και παντελώς άδικη απώλεια των Πανεπιστημιακών Δομών του Νομού, οι όποιες μεταρρυθμίσεις να αρχίζουν και να τελειώνουν στην Ηλεία!

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Ηλείας αποφασίζει:

  • Να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των δικηγόρων, των δικαστών και των υπαλλήλων του.
  • Να αποσταλεί επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητώντας περαιτέρω αποσαφηνίσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας. 
  • Να αναρτηθεί το ψήφισμα αυτό στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας.
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: