Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το Φαράγγι της Σαμαριάς σε ολιστικό πρόγραμμα διαχείρισης πυρκαγιών στην ΕΕ – Αγροτικά Νέα
Το Φαράγγι της Σαμαριάς σε ολιστικό πρόγραμμα διαχείρισης πυρκαγιών στην ΕΕ

Το Φαράγγι της Σαμαριάς σε ολιστικό πρόγραμμα διαχείρισης πυρκαγιών στην ΕΕ – Αγροτικά Νέα

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996


Το ολιστικό, τεχνολογικό οικοσύστημα, που θα διαμορφωθεί, θα δοκιμαστεί στο Φαράγγι της Σαμαριάς με σκοπό την εφαρμογή της δοκιμαστικής διαδικασίας στην ανίχνευση πυρκαγιάς για την ασφαλή και γρήγορη εκκένωση του φαραγγιού.

 Πέρα από την Κρήτη, θα εφαρμοστεί επίσης στη Νορβηγία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ταϊβάν.

To «DRYADS» έχει συνολική διάρκεια υλοποίησης 42 μήνες και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2025. O συνολικός προϋπολογισμός είναι 22.820.000 ευρώ και συμμετέχουν 46 εταίροι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα της Ταϊβάν. Συντονιστής είναι ο επιστημονικός φορέας RISE Fire Research AS από τη Νορβηγία.

Βασικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία και εφαρμογή ολιστικής, πολυπαραγοντικής πλατφόρμας με την οποία θα εκσυγχρονιστεί και ενδυναμωθεί η ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα της διαχείρισης των πυρκαγιών στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επικίνδυνων επιπτώσεων που έχει η κλιματική αλλαγή στο φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η πλατφόρμα του DRYADS θα συγκεντρώσει και να επεξεργαστεί όλα τα διαθέσιμα τεχνολογικά και κοινωνικά δεδομένα με σκοπό τη βέλτιστη χρήση τους σε όλα τα στάδια διαχείρισης πυρκαγιών (πρόληψη, ανίχνευση, αντιμετώπιση, αποκατάσταση).

Για τα επιχειρησιακά στάδια εντοπισμού και επέμβασης, προβλέπεται η εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού με μεθόδους εικονικής πραγματικότητας και η προμήθεια ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού καθώς και ανιχνευτικών drones.

Πηγή: Lifo με πληροφορίες από ΑΠΕ

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: