Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το μέλλον είναι εδώ και πυροδοτεί κύμα εξαγορών από τους ομίλους λογισμικού – Η προίκα της ΑΑΔΕ

Το μέλλον είναι εδώ και πυροδοτεί κύμα εξαγορών από τους ομίλους λογισμικού – Η προίκα της ΑΑΔΕ

Η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων, οι αλλαγές που προωθεί η ΑΑΔΕ και η προοπτική τεχνολογικής αναβάθμισης του δημοσίου «υπογράφουν» σημαντικά deals στην αγορά λογισμικού.

Kύμα εξαγορών προκαλούν στην αγορά λογισμικού η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων και οι αλλαγές που προωθεί η ΑΑΔΕ αλλά και η προοπτική των μεγάλων έργων τεχνολογικής αναβάθμισης του δημοσίου.

Η πανδημία επιτάχυνε τις τάσεις συγκέντρωσης ειδικά στον τομέα του λογισμικού για επιχειρήσεις, με τους τρεις ισχυρότερους ομίλους του κλάδου, τις Entersoft, Epsilon Net και SoftOne να έχουν προχωρήσει σε σειρά εξαγορών.

Τα επιτελεία των τριών ομίλων, που στεγάζονται σε μια ακτίνα 500 μέτρων στο τέλος της Λεωφόρου Συγγρού, ετοιμάζουν και νέες κινήσεις, καθώς η κρίση περιορίζει τα περιθώρια δράσης μικρότερων εταιρειών software που έχουν, όμως, μεγάλη παρουσία σε κάθετες αγορές.

Επίσης στη διάρκεια της πανδημίας οι ελληνικές επιχειρήσεις διαπίστωσαν πως πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και αρκετές μεγαλύτερες, που αποτελούν τον πυρήνα του πελατολογίου των ελληνικών εταιρειών λογισμικού.

Εξαγορά της Optimum

Το 2020 έκλεισε με την Entersoft να ανακοινώνει την εξαγορά της Optimum, ενός από τους ισχυρότερους ομίλους στον τομέα του λογισμικού για την εφοδιαστική αλυσίδα (logistics, αποθήκες, κ.α.) έναντι 5,1 εκατ. ευρώ.

Στις 11 Ιανουαρίου θα επισημοποιηθεί η μεταβίβαση της SingularLogic στις Epsilon Net και Space Hellas. Η Epsilon Net ήταν η πλέον κινητική στον τομέα των εξαγορών τους τελευταίους μήνες αφού ανακοίνωσε την απόκτηση της Data Communication έναντι 6,3 εκατ. ευρώ.

Τουριστικό τομέα

Λίγους μήνες νωρίτερα είχε εξαγοράσει την πολωνική hoteliga International sp. Z o.o, που ειδικεύεται σε λύσεις λογισμικού για τον τουριστικό / ξενοδοχειακό τομέα. 

Νέα κεφάλαια

Οι Entersoft και Epsilon Net πέτυχαν μέσα στην πανδημία να αντλήσουν σημαντικά νέα κεφάλαια από το χρηματιστήριο ώστε να χρηματοδοτήσουν το νέο γύρο εξαγορών. Η Soft One, με μεγαλύτερο μέτοχο τον όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού, εξαγόρασε το 2019 τις Unisoft και Prosvasis και τους τελευταίους μήνες επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση των δύο εταιρειών.

Η σημαντικότερη εξαγορά

Το σημαντικότερο γεγονός της περασμένης χρονιάς ήταν όμως η εξαγορά της SingularLogic που παρά τα σοβαρά προβλήματα των τελευταίων ετών διατηρεί ισχυρό πελατολόγιο στον τομέα του λογισμικού για επιχειρήσεις. Επιπλέον διαχειρίζεται το σύστημα για τη διενέργεια των εκλογικών αναμετρήσεων και είχε ισχυρό τμήμα ολοκλήρωσης συστημάτων για την ανάληψη έργων στο δημόσιο. Η ένταξη της SingularLogic, που είδε φέτος τα έσοδά της να συρρικνώνονται σημαντικά από τα 44 εκατ. ευρώ στα 27 εκατ. ευρώ, είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για τις διοικήσεις των Epsilon Net και Space Hellas για τη φετινή χρονιά. Από πλευρά τους επισημαίνουν πως έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο που θα επιτρέψει την ομαλή ενσωμάτωση της εταιρείας.

Με αφορμή την εξαγορά της Optimum ο διευθύνων σύμβουλος της Entersoft Αντώνης Κοτζαμανίδης υποστήριξε πως «για άλλη μια φορά υλοποιεί τη στρατηγική της για διαρκή και βιώσιμη κερδοφόρο ανάπτυξη μέσω οργανικής μεγέθυνσης αλλά και εξαγοράς εταιρειών με εξειδικευμένη τεχνογνωσία, ποιοτικό λογισμικό και εξαιρετικό πελατολόγιο».

Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή imerisia.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: