Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το μήνυμα του διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Το μήνυμα του διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου η 4η Φεβρουαρίου

Στο μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας επισημαίνει:

Η σημερινή ημέρα αποτελεί εφαλτήριο σκέψης και ευαισθητοποίησης για τους συνανθρώπους που δοκιμάζονται από τον καρκίνο  και τις οικογένειες τους. Για πολλούς από αυτούς η δοκιμασία γίνεται  και πρόκληση, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν με ιδιαίτερη αυταπάρνηση και αυτοσεβασμό στις οικογενειακές, κοινωνικές και  επαγγελματικές υποχρεώσεις τους, διατηρώντας τη συνέπεια και την υπευθυνότητα που αντιστοιχεί στον εκάστοτε ρόλο  τους.

Μαζί με τους πάσχοντες και οι φροντιστές  τους, που στέκονται άγρυπνοι φρουροί  στο πλάι των δικών τους ανθρώπων στηρίζοντας και ενισχύοντάς τους  ψυχολογικά, κοινωνικά και ενίοτε οικονομικά. Όπως επίσης, και οι θεράποντες ιατροί, που εκτός από τον θεραπευτικό ρόλο τους,  καλούνται να έχουν και ρόλο εμψυχωτή για την ενίσχυση της ψυχολογικής  τους διάθεσης, εμφυτεύοντας αισιοδοξία και θετικά συναισθήματα για να προχωρήσουν αξιοπρεπώς.

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, που μπορεί να βιώνει ο άνθρωπος  της διπλανής μας πόρτας και  χαρακτηρίζονται από υπομονή, δύναμη και μεγαλείο ψυχής, μόνο την εκτίμηση και το σεβασμό μας μπορούμε να εκφράσουμε και παράλληλα τον θαυμασμό μας για τις μικρές ή μεγάλες μάχες που δίνονται εκ μέρους τους στην απλή καθημερινότητά τους.

Το άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δύο μεγάλων πανεπιστημιακών νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ, αλλά ,και των λοιπών νοσοκομειακών μονάδων παρέχουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους φροντίζοντας επιμελώς τους πάσχοντες από καρκίνο σκοπεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Η μεγιστοποίηση της ποιότητας ζωής αφορά στην κατανόηση και ανταπόκριση που έχει η συγκεκριμένη νόσος στη συναισθηματική, ψυχική και σωματική ευεξία των ασθενών και των φροντιστών.

Φροντίδα όλων μας, ως συντεταγμένη πολιτεία,  για τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας  ας είναι το δικαίωμα της πρόσβασης σε ποιοτική και αποτελεσματική θεραπεία με την παροχή υπηρεσιών «επί ίσοις όροις»  ανεξαρτήτως γεωγραφικής, κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης και κατάταξης.

ΠΗΓΗ thebest.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: