Το παρελθόν μας «φωνάζει» για έγκαιρη οργάνωση και ετοιμότητα
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το παρελθόν μας «φωνάζει» για έγκαιρη οργάνωση και ετοιμότητα

Το παρελθόν μας «φωνάζει» για έγκαιρη οργάνωση και ετοιμότητα

πυρκαγιών, και την ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών από τώρα, έκανε επισημάνσεις ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χρήστος Γαβράς ο οποίος παράλληλα μίλησε και για την πρόβλεψη κάλυψης κενών θέσεων όπου υπάρχουν σήμερα σε διάφορες ειδικότητες πυροσβεστών.

Με δεδομένη την εικόνα των περισσότερων  περιστατικών τόσο παλαιότερα όσο και τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία και το αποτέλεσμα μεγάλων καμένων εκτάσεων παρά τις ηρωικές πολλές φορές προσπάθειες των ανθρώπων της Π.Υ όπως και των εθελοντών, απαιτείται εν μέσω χειμερινής περιόδου η ανάλογη προετοιμασία και η λήψη αποφάσεων πριν το καλοκαίρι, τονίζει ο κ. Γαβράς και προσθέτει ακόμη τα εξής:

«Μπορεί να θεωρείται ότι βρισκόμαστε ακόμη σε πρόωρο στάδιο, ωστόσο το παρελθόν μας έχει αποδείξει ότι χρειάζεται να δούμε στην παρούσα χρονική συγκυρία τα ζητήματα της αντιπυρικής προστασίας.

Τον βαθμό ενίσχυσης ειδικότερα στα μέσα κατά της πυρκαγιάς, με την αναγκαία στάθμευση αεροσκαφών στο Νομό μας, κάτι που είχε γίνει επαρκώς πράγματι την τελευταία χρονιά, την καλή κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων που και αυτά ταλαιπωρήθηκαν από τις διαδοχικές φωτιές και μάλιστα σε αρκετά δύσβατα σημεία, την πορεία επισκευαστικών εργασιών και αντικαταστάσεων και βεβαίως την περαιτέρω προμήθεια εξοπλισμού εν όψει του καλοκαιριού.

Τοποθετήσεις σε

μόνιμες θέσεις

Όσον αφορά στο προσωπικό εκτιμώ ότι είναι επιβεβλημένο να προχωρήσει η διαδικασία που είχε ξεκινήσει για την πρόσληψη μόνιμων πυροσβεστών, μια διαδικασία που έδινε το πρόκριμα σε εποχικούς εργαζόμενους στην Πυροσβεστική να αποκτήσουν σταθερή και για τους 12 μήνες του χρόνου θέση, αλλά και τη δυνατότητα σε κάποιους ακόμη να τοποθετηθούν για πρώτη φορά στο Σώμα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης θα ήταν χρήσιμο να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία που γίνεται εξ’ άλλου στο πλαίσιο ενίσχυσης των πυροσβεστικών μας δυνάμεων…

Πραγματικές

προτεραιότητες

Και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΠ κλείνοντας την τοποθέτησή του σημείωσε: «Γνωρίζω ότι και την χρονιά που μας πέρασε έγινε προσπάθεια με πρωτοβουλία του Υπ. Πολιτικής Προστασίας να υπάρξουν ενημερωτικές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε σχέση με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, και νομίζω ότι τέτοιες δράσεις θα επαναληφθούν.

Εκείνο ωστόσο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι, να ληφθούν υπόψιν οι πραγματικές προτεραιότητες και οι υποδείξεις των ανθρώπων που ξέρουν περισσότερο από τον καθένα τις ελλείψεις και τα προβλήματα σε κάθε περιοχή, και να υπάρξει πριν μας προλάβει η αντιπυρική περίοδος ο σωστός και έγκαιρος τρόπος οργάνωσης…»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: