Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας ΒΙΝΤΕΟ | Ειδησεις
Το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας ΒΙΝΤΕΟ

Το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας ΒΙΝΤΕΟ | Ειδησεις


Τα συμπεράσματα του πορίσματος που αποδεικνύουν τους ασφυκτικούς θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, των δυο πρώτων κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, φέρνει στο φως το newsit.gr.

Στο πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς, αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια ο βίαιος μηχανισμός θανάτων των δυο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Όσον αφορά στη Μαλένα, οι εκδορές που είχε μύτη της, φανερώνουν πως κάποιος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με το χέρι του, με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό της θάνατο.

Στην περίπτωση της Ίριδας, τώρα, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν κακώσεις στο στόμα της ενώ ακόμη ζούσε, ενώ το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της έφερε μεγάλη ποσότητα αίματος, όπως από νωρίς είχε γράψει το newsit.gr.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα συμπεράσματα του πορίσματος:
Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά / παθολογοανατομικά / φωτογραφικά ευρήματα:

Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας – Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεως Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος.

Η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων ήρθε από έλλειψη οξυγόνου

Σύμφωνα με όσα έχουν περιλαμβάνει το πόρισμά των 15 και πλέον σελίδων, οι ιατροδικαστές μιλούν για εγκληματική ενέργεια. Τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν και μένει να αποδειχθεί από ποιον έγινε η πράξη.

Στην περίπτωση της Ίριδας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr, το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι . Κι αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Tlive από τη δεύτερη ιστοπαθολογική εξέταση που έγινε και στα 2 παιδιά, υπήρξαν κάποια ευρήματα ενδεικτικά υποξίας, έλλειψης δηλαδή οξυγόνου. Για κάποιο λόγο δηλαδή και στα δύο κοριτσάκια υπήρχε έλλειψη οξυγόνου που τους στέρησε τη ζωή.

Στην περίπτωση της Μαλένας χρησιμοποιήθηκε από τον νέο παθολογοανατόμο κ. Χρήστο Ευτυχιάδη το υλικό του κ. Αγαπητού, του πρώτου καθηγητή που έκανε την πρώτη ιστοπαθολογική.

Τα ευρήματα λοιπόν για το συκώτι της Μαλένας δείχνουν ότι παραμένει η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, όπως είχε δώσει ως εύρημα ο κ. Αγαπητός αλλά δε μπορεί να αποδοθεί η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων σε ηπατική ανεπάρκεια. Η εκφύλιση αυτή δείχνει παρατεταμένη υποξία.

Πιο πολλά στοιχεία υπήρξαν στο βρέφος, την Ίριδα που έφυγε στη ζωή στο σπίτι της οικογένειας. Σύμφωνα με το πόρισμα άλλος είναι ο μηχανισμός θανάτου για την Ίριδα και άλλος για τη Μαλένα. Με το πανάκι η Ίριδα με το χέρι η Μαλένα.

Η σκυτάλη περνάει πλέον στο ανθρωποκτονιών που θα πρέπει να διαπιστώσει από ποιον έγινε η δολοφονία.

Τα ευρήματα για το ήπαρ της Μαλένας
«Τα δικά μας ευρήματα είναι συμβατά πάντα εφόσον συνηγορούν και τα ευρήματα των ιατροδικαστών. Οι ιατροδικαστές θα επιδείξουν το τελικό πόρισμα. Υπήρξαν κάποια ευρήματα που ήταν ενδεικτικά υποξίας, έλλειψης οξυγόνου και στα δύο παιδιά. Η υποξία μπορεί να οφείλεται σε παθολογικά αίτια αλλά και σε βίαια αίτια. Από εκεί και πέρα, το πώς προκλήθηκε συνδυάζεται με τα υπόλοιπα ευρήματα των ιατροδικαστών και των τοξικολογικών εξετάσεων.

Εμείς εξετάσαμε ό,τι μας είχαν στείλει οι παθολογοανατόμοι, η κα Μητσέλου για την Ίριδα και τα πλακίδια από τον κ. Αγαπητό για τη Μαλένα. Στο υλικό του κ. Αγαπητού είχε περάσει το χρονικό διάστημα που τα υλικά κρατούνται, αποθηκεύονται. Το υλικό που είχε μείνει πίσω από τα όργανα του παιδιού είχε δοθεί για αποτέφρωση. Άρα από εκεί δε μπορούσαμε να πάρουμε νέες τομές. Στη Μαλένα είχαμε την εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων. Εξετάσαμε τις υπάρχουσες τομές που είχαμε, τα πρώτα παθολογοανατομικά ευρήματα παραμένουν αλλά δε μπορούμε να τα αποδώσουμε σε ηπατική ανεπάρκεια. Δεν δείχνει ηπατική ανεπάρκεια ελλείψει κι άλλων παθολογικών αιτιών, δείχνει κάποια παρατεταμένη υποξία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου για κάποιο διάστημα, όχι μικρό. Σταματάμε όμως εκεί και δε μπορούμε να πάμε παραπέρα. Και στη Μαλένα κάναμε κάποιες χρώσεις αλλά δεν μας οδήγησαν κάπου. Στους πνεύμονες τα ευρήματα είναι μη ειδικά. Όλα βέβαια έχουν τη σημασία τους» είπαν πηγές στο T-live για το πόρισμα σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας.Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: