Το Πρωτοδικείο Ηλείας επισκέφθηκε ο Νίκος Καλάκος
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το Πρωτοδικείο Ηλείας επισκέφθηκε ο Νίκος Καλάκος

Το Πρωτοδικείο Ηλείας επισκέφθηκε ο Νίκος Καλάκος

-Με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος

Το Πρωτοδικείο Ηλείας επισκέφθηκε ο Νίκος Καλάκος

Με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Ηλείας συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε μαζί τους τα κυριότερα προβλήματα που τους απασχολούν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπογραμμίστηκε από τα μέλη του συλλόγου η ανάγκη στελέχωσης του Πρωτοδικείου με πρόσθετο προσωπικό, καθώς ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα δίχως όμως παράλληλη ενίσχυση με επιπλέον εργαζόμενους.

Όπως τονίστηκε, το Πρωτοδικείο Ηλείας καλύπτει ευρύ γεωγραφικό φάσμα όσον αφορά τις αρμοδιότητές του και ο όγκος εργασίας είναι δυσανάλογος του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν, με συνέπεια να επιβαρύνονται με υπερβολική δουλειά οι υπάρχοντες εργαζόμενοι, δεδομένου ότι διαχειρίζονται σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ελληνική Δικαιοσύνη.

Επιπλέον, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου έθεσαν στον Νίκο Καλάκο το ζήτημα της σύνταξης από το Ταμείο Νομικών, επισημαίνοντάς του ότι το ποσό που θα λάβουν όταν συνταξιοδοτηθούν, σε καμία περίπτωση δεν θα ανταποκρίνεται στις εισφορές που έχουν καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια.

Από την πλευρά του ο Ηλείος οικονομολόγος έπλεξε το εγκώμιο των δικαστικών υπαλλήλων για τη δουλειά που κάνουν για την ομαλή λειτουργία του Πρωτοδικείου Ηλείας, αναγνωρίζοντας τον αυξημένο φόρτο εργασίας. Για τον λόγο αυτό, ανέφερε ξεκάθαρα πως είναι αναγκαία η στελέχωση με πρόσθετο προσωπικό και με ταυτόχρονη βελτίωση των μισθών τους.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, ο Νίκος Καλάκος επισήμανε για μία ακόμα φορά τις αρνητικές επιπτώσεις του νόμου Κατρούγκαλου στις συντάξεις, δηλώνοντας ότι η δεύτερη σύνταξη που δικαιούνται οι δικαστικοί υπάλληλοι, έχει μετατραπεί επί της ουσίας σε μια μικρή προσαύξηση της κύριας σύνταξης, εξαιτίας του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Οι δικαστικοί υπάλληλοι στο Πρωτοδικείο Ηλείας σηκώνουν μεγάλο βάρος για την ομαλή λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Ο όγκος της δουλειάς έχει αυξηθεί και θεωρώ δίκαιο και λογικό το αίτημά τους για στελέχωση με πρόσθετο προσωπικό. Επίσης, έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται για τη σύνταξη από το Ταμείο Νομικών, την οποία ο περιβόητος νόμος Κατρούγκαλου μετέτρεψε σε ένα απλό φιλοδώρημα», δήλωσε ο Ηλείος οικονομολόγος.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: