Το σκάνδαλο Πάτση κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς στην Κυβέρνηση
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το σκάνδαλο Πάτση κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς στην Κυβέρνηση 

Το σκάνδαλο Πάτση κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς στην Κυβέρνηση 

Ο Αντρέας Πάτσης, παλαιός Σημιτικός και από το 2019 βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτεται πρωταγωνιστής σκανδάλου με εισπρακτικές εταιρείες και με αγορά κόκκινων δανείων. Συναγωνιζόμενος ξένα funds, ο Αντρέας Πάτσης αγόρασε «κόκκινα δάνεια» ύψους 160 εκ. ευρώ με 4,3 εκατ., κερδοσκοπώντας πάνω στη δυστυχία του Ελληνικού λαού. 

Από το 2016, ο Αντρέας Πάτσης συνέστησε εισπρακτική εταιρεία, με το όνομα Elite Executive Transportation  Services, με μέτοχο, κατά 70% , τον γυιό του Πάρη Πάτση και συνέταιρο τη σύζυγο του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα Αγγελική Στεργιούλη, με ποσοστό 30 %. 

Ο Αντρέας Πάτσης, αλλά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης «λησμόνησαν» να δηλώσουν στο Πόθεν Έσχες τις δραστηριότητες αυτές. 

Το σκάνδαλο παραβιάζει ευθέως τόσο το άρθρο 57 του Συντάγματος όσο και το νόμο 3449/2010, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται υπουργός η βουλευτής να συμμετέχει στο κεφάλαιο  ή στη Διοίκηση εξωχώριας εταιρείας. 

Προφανώς, η πολιτική και η ηθική διάσταση του θέματος από την εμπλοκή πολιτικών και Κυβερνητικών παραγόντων σε τέτοια ανάξια και άθλια έργα, είναι πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο από κάθε ενδεχόμενο ποινικό αδίκημα. 

Η Νέα Δημοκρατία, όσο και αν προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο, είναι υπόλογη για την καλπάζουσα διαφθορά στους κόλπους της. Το σκάνδαλο Πάτση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. 

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό τη Νέα Δημοκρατία, που κατέστησε καθεστώς τη διαφθορά και ζητά πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου και παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη. 

Προφανώς, η συνεταιρική σχέση της συζύγου του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου Αντρέα Πάτση εγείρει επίσης και για τον ίδιο μεγάλο πολιτικό θέμα. 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: