Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το θέμα δεν είναι αν μπορεί να σωθεί ο Πανηλειακός, αλλά αν προλαβαίνει να γίνει ομάδα
Το θέμα δεν είναι αν μπορεί να σωθεί ο Πανηλειακός, αλλά αν προλαβαίνει να γίνει ομάδα - Ilia.news

Το θέμα δεν είναι αν μπορεί να σωθεί ο Πανηλειακός, αλλά αν προλαβαίνει να γίνει ομάδα

Το ποδόσφαιρο έχει κανόνες και μάλιστα αυστηρούς. Ένας από αυτούς τους κανόνες, είναι ότι είναι ομαδικό σπορ και σαν ομαδικό σπορ, απαιτείται συνοχή, απαιτείται καλή συνεργασία μεταξύ των έντεκα που αγωνίζονται και έχουν τον κοινό στόχο. Για να γίνουν αυτά όλα, χρειάζεται χρόνος. Χρόνος να δέσει η ομάδα, να αποκτήσει συνεργασίες, να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο ομαδική λειτουργία.

Όπως γράψαμε και προχθές, ο Πανηλειακός είναι η πρώτη ομάδα του ομίλου σε αριθμό αγωνισθέντων ποδοσφαιριστών. Τριάντα πέντε τον αριθμό στον πρώτο γύρο. Αριθμός υπερβολικά μεγάλος για μια σειρά μόλις δεκατριών παιχνιδιών.

Τον Γενάρη, είχαμε αρκετές αποχωρήσεις και την άφιξη δώδεκα νέων ποδοσφαιριστών. Από αυτούς του δώδεκα, οι οποίοι επί της ουσίας μαζί και με τον Κακά είναι δεκατρείς, αποχώρησαν οι δυο, για να μείνουν οι έντεκα. Έντεκα νέοι παίκτες, πλάι σε όσους έμειναν, μιλάμε ουσιαστικά για μια νέα ομάδα. Για μια ομάδα, η οποία όχι απλά δεν είχε στη διάθεσή της το μίνιμουμ των σαράντα πέντε ημερών και έξι-εφτά φιλικών της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αλλά υποχρεώθηκε να παίξει Κυριακή-Τετάρτη σερί, χωρίς να έχει γίνει ένα εβδομαδιαίο ολοκληρωμένο προπονητικό πρόγραμμα.

Η σημερινή εμφάνιση και εικόνα, είναι το πρωτεύουν. Το αποτέλεσμα είναι το δευτερεύον. Γιατί μπορούσε έστω και έτσι ο Πανηλειακός να φτάσει στη νίκη, να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο, ούτε αυτοί δεν αρκούσαν, αν αναλογιστούμε ότι έχουμε ακόμα σειρά παιχνιδιών, στα οποία πλέον η ανάγκη για βαθμολογική συγκομιδή είναι επιβεβλημένη και τα περιθώρια για άλλες γκέλες σαν τη σημερινή δεν υπάρχουν.

Και μπορεί το σημερινό αποτέλεσμα να μοιάζει σαν θηλιά στο λαιμό της ομάδας, ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι το σημερινό αποτέλεσμα, ούτε αν οι παίκτες αυτοί μπορούν, αν ο Πανηλειακός συνολικά μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία. Το πρωτεύον είναι αν ο Πανηλειακός, των 11 νεαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών, προλαβαίνει για γίνει ομάδα. Να γίνει σύνολο. Γιατί δεν μιλάμε για τοπικό πρωτάθλημα, όπου οι ομάδες με μερικές μεταγραφές σουλουπώνονται. Μιλάμε για την τριτη εθνική κατηγορία. Για ένα πρωτάθλημα δυο κατηγορίες κάτω από τη Σούπερ Λιγκ, όπου οι πρωτοπόροι του εδώ και ένα μήνα πασχίζουν να διπλώσουν τις νίκες και δεν μπορούν. Ένα πρωτάθλημα, στο οποίο έρχεται ο Φοίνικας και κερδίζει τη Μύκονο και φέρνει τα πάνω-κάτω στην υπόθεση της παραμονής, δείχνοντας ότι σε αυτό το πρωτάθλημα, όλα είναι εφικτά, αρκεί να συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

– Ilia.news

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: