Νέα της Ηλείας,Ειδήσεις Ενημέρωση,Πύργος,Αμαλιάδα,Ζαχάρω,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Το βελτιωμένο σχέδιο της UEFA για τις αλλαγές στο Champions League
Το βελτιωμένο σχέδιο της UEFA για τις αλλαγές στο Champions League – News.gr

Το βελτιωμένο σχέδιο της UEFA για τις αλλαγές στο Champions League

H πρόταση είναι να αυξηθούν οι ομάδες στους ομίλους

Το πρώτο πλάνο της UEFA και της ECA για το νέο Champions League από το 2024 και μετά δεν ήθελε τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση να αλλάζουν με αποτέλεσμα να παραμένουν 32. Αυτό το πλάνο, όμως, απορρίφθηκε από όλες τις λίγκες και η επόμενη κίνηση της UEFA θα έρθει στον Σεπτέμβριο, όταν θα παρουσιάσει ένα βελτιωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει 40-48 ομάδες, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times.

Αυτό που θα προταθεί είναι να αυξηθούν οι ομάδες στους ομίλους του Champions League και τα ενδεχόμενα είναι δύο. Το πρώτο τις θέλει να γίνονται 40 και να χωρίζονται σε 8 ομίλους των 5 ομάδων, με τις δύο πρώτες κάθε γκρουπ να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Αυτό, όμως, θα οδηγήσει σε αύξηση των αγωνιστικών κατά 2, που δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα ήθελε η ECA.

Έτσι, αυτό ίσως οδηγήσει στη δεύτερη λύση, που προωθείται και από συλλόγους που δεν ανήκουν στις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης, με 48 ομάδες να δίνουν το παρών στη φάση των ομίλων. Σε αυτή την περίπτωση θα χωριστούν σε 8 γκρουπ των 6 ομάδων, με τις αγωνιστικές να είναι 10. Σε αυτό το πλαίσιο η UEFA θα εκπονήσει έρευνα για τα έσοδα που μπορούν να υπάρξουν σε κάθε περίπτωση από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ώστε να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα.

πηγή: gazzetta.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: