Το Υποθηκοφυλακείο Πύργου επισκέφθηκε ο Νίκος Καλάκος
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το Υποθηκοφυλακείο Πύργου επισκέφθηκε ο Νίκος Καλάκος

Το Υποθηκοφυλακείο Πύργου επισκέφθηκε ο Νίκος Καλάκος

-Συζήτησε με τους εργαζόμενους τα ζητήματα που απασχολούν την Υπηρεσία

Με τους εργαζόμενους στο πρώην Υποθηκοφυλακείο και νυν Κτηματολογικό Γραφείο Πύργου συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, με τους οποίους συζήτησε αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εργαζόμενοι παρέθεσαν αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί μετά την απόφαση για την κατάργηση όλων των υποθηκοφυλακείων της Ηλείας και τη συγχώνευσή τους στο Υποκατάστημα του Πύργου, με ταυτόχρονα μετακίνησή τους από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Όπως επισήμαναν, η εξυπηρέτηση όλων των πολιτών γίνεται από τον Πύργο αλλά τα αρχεία παραμένουν στις πόλεις των καταργημένων υπηρεσιών (π.χ. Ανδρίτσαινα) με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία υπαλλήλων και πολιτών λόγω των διαρκών μετακινήσεων. Για τον λόγο αυτό, υπογράμμισαν την ανάγκη εξεύρεσης ενός νέου κτιρίου στο οποίο θα στεγαστούν τα αρχεία όλων των υποθηκοφυλακείων της Ηλείας, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά όλοι οι πολίτες.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον Νίκο Καλάκο την αβεβαιότητά τους για το εργασιακό και ασφαλιστικό τους καθεστώς, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζουν τι αποζημίωση θα λάβουν, ποια προϋπηρεσία θα τους αναγνωριστεί και τι είδους βαθμολογική εξέλιξη θα έχουν μετά την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής από το Υπουργείο Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του ο Ηλείος οικονομολόγος εγκωμίασε το προσωπικό για την προσπάθεια που κάνει για να εξυπηρετήσει τους πολίτες, αφού πρώτα άκουσε και κατέγραψε όλα τα αιτήματά τους σχετικά με το εργασιακό-ασφαλιστικό καθεστώς, αλλά και τη λειτουργικότητα της υπηρεσίας.

Ο Νίκος Καλάκος ανέφερε αρχικά πως η ψηφιοποίηση του Ελληνικού Δημοσίου ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει και το οποίο επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι θα συμβάλει ώστε να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα μεταφέρει σε κυβερνητικό επίπεδο το ζήτημα του εργασιακού-ασφαλιστικού καθεστώτος των εργαζομένων στα πρώην Υποθηκοφυλακεία, σημειώνοντας ότι κανένας υπάλληλος δεν πρέπει να εργάζεται με το αίσθημα της ανασφάλειας για το εργασιακό κα συνταξιοδοτικό του μέλλον. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι εφόσον εκλεγεί βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές, θα επιδιώξει τη νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία και την εξεύρεση σύγχρονου κτιρίου σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: