Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε τα προβλήματα για την εξυγίανση των ΤΟΕΒ
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε τα προβλήματα για την εξυγίανση των ΤΟΕΒ

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε τα προβλήματα για την εξυγίανση των ΤΟΕΒ

Συνεργασία Βασιλόπουλου- Παναγιωτόπουλου στην Π.Ε Ηλείας

Προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η εξυγίανση των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και σε αυτή την κατεύθυνση έχει δρομολογήσει εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Ήδη ζήτησε με σχετική επιστολή στις αρχές Μαρτίου την καταγραφή των προβλημάτων των ΟΕΒ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και από άλλες περιφέρειες της χώρας ώστε να διαμορφώσει τις τελικές προτάσεις που θα πάρουν μορφή μέτρων μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σε συνεργασία που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τον Προϊστάμενο του τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων της ΔΑΟΚ Π.Ε Ηλείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο ενημερώθηκε για την προώθηση του θέματος στις διοικήσεις των ΤΟΕΒ ώστε άμεσα να καταγραφούν και σταλούν στην υπηρεσία. Εκείνο το οποίο τονίστηκε από τον κ Βασιλόπουλο ήταν για μια ακόμα φορά η στενή συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει καθημερινά με τις διοικήσεις ενώ πρόσθεσε τα εξής : « Απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπισθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα στην αφετηρία της νέας αρδευτικής περιόδου είναι να ενισχυθεί περισσότερο το πλαίσιο της συνεργασίας των ΤΟΕΒ τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας με το αρμόδιο τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας όσο και στις άλλες περιφερειακές ενότητες στη Δυτική Ελλάδα με τα αντίστοιχα τμήματα.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο στις αρχές του Φεβρουαρίου με την συμμετοχή των προέδρων των τοπικών οργανισμών επαναδιατυπώθηκε το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των δύο πλευρών ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός με τους εμπλεκόμενους φορείς τη νέα αρδευτική περίοδο.

Εκείνο το οποίο επισημάναμε ήταν ότι παρότι βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας και περιορισμού θα πρέπει να υπάρξει εγρήγορση στις διοικήσεις σε συνεργασία πάντα με το Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων και συγκεκριμένα με τον Προϊστάμενο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και το προσωπικό για να ετοιμαστούν όσο το δυνατόν αρτιότερα οι απαραίτητες αποφάσεις για να λάβουν τις εγκρίσεις που απαιτούνται. Έχουν ήδη προχωρήσει αυτό το διάστημα όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις για να λειτουργήσουν οι Οργανισμοί».

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: