Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τουλάχιστον ένα χρόνο πίσω πάει το Πάτρα – Πύργος //Χρ. Σπίρτζης: ”Τρέχουν άμεσα οι 6 από τις 8 εργολαβίες”- Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών

Τουλάχιστον ένα χρόνο πίσω πάει το Πάτρα – Πύργος //Χρ. Σπίρτζης: ”Τρέχουν άμεσα οι 6 από τις 8 εργολαβίες”- Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών

Τουλάχιστον ένα χρόνο πίσω πάει το Πάτρα – Πύργος //Χρ. Σπίρτζης: ”Τρέχουν άμεσα οι 6 από τις 8 εργολαβίες”- Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών

Οι δύο που ακόμα εκκρεμούν είναι η 2η και η 3η (η αρίθμηση ξεκινάει από τον Πύργο) και βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Ηλείας

Άμεσα προχωράει με την έγκριση των 6 από τις 8 εργολαβίες του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, η κυβέρνηση όπως διαβεβαίωσε τους φορείς Αχαΐας και Ηλείας (Περιφερειάρχης, Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ , οι αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι του Νομού και οι άλλοι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας) με τους οποίουw συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ SITE!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 6 αυτές εργολαβίες μπορούν άμεσα να εγκριθούν και τυπικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από εκεί να περάσουν από τη Βουλή ώστε να πέσουν οι υπογραφές και οι εργολάβοι να πιάσουν δουλειά.

Μάλιστα όπως κατέληξαν ο Υπουργός και οι φορείς δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν τις άλλες δύο εργολαβίες στις οποίες είχε αρχικά κατοχυρωθεί στην κατασκευαστή «Τοξότης» και στην συνέχεια έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις λόγω τυπικών προβλημάτων. Εάν χρειαστεί δε οι εργολαβίες θα πηγαίνουν ακόμα και μία-μία στη Βουλή ώστε να εγκρίνονται και συμβασιοποιούνται.

Οι δύο που ακόμα εκκρεμούν είναι η 2η και η 3η (η αρίθμηση ξεκινάει από τον Πύργο) και βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Ηλείας. Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου ανέφεραν ότι υπάρχουν «θέματα» και με τον δεύτερο μειοδότη κατά συνέπεια θα πρέπει να πάνε στον τρίτο, γεγονός που μπορεί να επιφέρει κάποια καθυστέρηση αφού ο εργολάβος με τη δεύτερη καλύτερη προσφορά ενδέχεται να υποβάλει ένταση κ.α.(με λίγα λόγια ο χρόνος που απαιτείται από τώρα μέχρι την συμβατική διαδικασία είναι μεταξύ δέκα (10) και δώδεκα (12) μηνών.Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση να υπάρξει σύμβαση τον Σεπτέμβριο του 2019)

Πέραν την Πατρών-Πύργου την συνάντηση απασχόλησε και το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου το οποίο προορίζεται για την υδροδότηση της Πάτρας, της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΧΡΗΜΑΤΚΣΤΗΡΙΟ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στις 15 του μήνα οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και έως τα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η έμφραξη ώστε να ξεκινήσει να γεμίζει με νερό από τις βροχές. Ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τότε θα φέρει και σχέδιο για τον φορέα διαχείριση όπου υπάρχει στασιμότητα λόγω της άρνησης της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας να συμμετάσχει στο σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο του Υπουργείου θα προβλέπει την συμμετοχή του κράτους, της Περιφέρειας και καταρχάς των τριών Δήμων.

Θα προβλέπει επίσης ότι το μερίδιο όποιου Δήμου δεν θέλει να συμμετέχει θα το παίρνει το κράτος. Παράλληλα θα προβλέπει ότι για μια τριετία το λειτουργικό κόστος θα το αναλάβει το κράτος και ο φορέας θα λειτουργεί με υπαλλήλους που θα αποσπαστούν από άλλες υπηρεσίες. Στην συνέχεια κι αφού οργανωθεί, ο φορέας θα μπορεί να προκηρύξει μέσω ΑΣΕΠ θέσεις εργαζομένων και να αναλάβει εκείνος τα κόστη λειτουργίας του.

Σύμβουλοι Επικοινωνίας
Παροχή υπηρεσιών Στρατηγικής Επικοινωνίας, Πληροφόρησης, Προβολής & Προώθησης Επιχειρήσεων – Φορέων – Φυσικών Προσώπων

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: