Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τουρκία: Νέο παραλήρημα από το υπουργείο Άμυνας – Κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατικές βλέψεις

Τουρκία: Νέο παραλήρημα από το υπουργείο Άμυνας – Κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατικές βλέψειςΜε μπαράζ αναρτήσεων απαντά σε επιθετικό τόνο σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια για την Αγιά Σοφιά

Η Τουρκία συνεχίζει την ρητορική της έντασης εναντίον της Ελλάδας, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να παίρνει τη σκυτάλη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με μπαράζ αναρτήσεων στο Twitter απαντά στον Νίκο Δένδια για την Αγιά Σοφιά.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία».

Σε αναρτήσεις του το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας απαντά: «Αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1.000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη.

Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453.

Είναι πολύ σοβαρό, για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία, δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1.500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους.

Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη.

Τιμούμε τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ το Προθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με έλεος, ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: