Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τραγανό: Γραφείο Εξυπηρέτησης εργατών γης 
Τραγανό: Γραφείο Εξυπηρέτησης εργατών γης 

Τραγανό: Γραφείο Εξυπηρέτησης εργατών γης 

Πρωτοβουλία για την εξυπηρέτηση των αγροτών που στις καλλιέργειές τους απασχολούν εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, ανέλαβε ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, την οποία και ανακοίνωσε στον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα Ashud Ahmed,στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Δημαρχείο της Γαστούνης.

Στο γραφείο εξυπηρέτησης θα μπορούν οι εργάτες γης από το Μπαγκλαντές να υποβάλλουν προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Ελλάδος και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές για τη μετανάστευση. Τονίζεται ότι η διαδικασία δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εργάτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα πληρώνουν αρκετά ευρώ για κάθε αίτηση.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κατά τη συνάντηση, τόνισε την ανάγκη κατασκευής εργατικών κατοικιών με στόχο την αξιοπρεπή διαμονή των αλλοδαπών εργατών γης, σε δημοτικές εκτάσεις εκτός αστικού ιστού ή σε εκτάσεις του Δημοσίου, με επένδυση μέσω ΣΔΙΤ. «Αυτοί οι άνθρωποι που προσφέρουν στον πρωτογενή τομέα πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς και αυτό οφείλουμε να τους το εξασφαλίσουμε». είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρίνος.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: