Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τραγωδία στα Τέμπη: Τι λέει ο φύλακας στη διάβαση Καραγάτση που είδε τελευταίος το μοιραίο InterCity
Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Αγνώστου ταυτότητας παραμένει ένας νεκρός – Μία γυναίκα αναζητά την κόρη της

Τραγωδία στα Τέμπη: Τι λέει ο φύλακας στη διάβαση Καραγάτση που είδε τελευταίος το μοιραίο InterCity

«Παίρνω τηλέφωνο, μου λέει “θυμήσου”, μου λέει “πως έφυγε το τρένο;”. Του λέω “Γιώργο έφυγε, έκανε τη διαγώνια, έφυγε ανάποδα, έφυγε από την κάθοδο”»

Ο άνθρωπος που είδε τελευταίος το μοιραίο Intercity, αναφέρθηκε στη τραγωδία στα Τέμπη και είπε πως είδε το τρένο να φεύγει ανάποδα, λίγα μέτρα πριν την διάβαση στην οποία είχε υπηρεσία.

Ο ιδιωτικός υπάλληλος που είναι φύλακας σε διάβαση, που βρίσκεται περίπου 5 λεπτά από το σημείο της τραγωδίας, είπε μιλώντας στην εκπομπή «Tlive», πως «έχω ενημερώσει τους αρμοδίους μου, μέσω του σταθμάρχη του παλιού, μόλις έγινε το συμβάν, ο Γιώργος ο Ζήνδρος που λέμε. Με πήρε τηλέφωνο και μου λέει “πάρε με ένα τηλέφωνο στο σταθμό μέσα, στο σταθερό”. Παίρνω τηλέφωνο, μου λέει “θυμήσου”, μου λέει “πως έφυγε το τρένο;”. Του λέω “Γιώργο έφυγε, έκανε τη διαγώνια, έφυγε ανάποδα, έφυγε από την κάθοδο”».

Παράλληλα, δήλωσε πως «είμαι εδώ σε ένα πασάγκιο που λέμε, σε μια διάβαση φυλασσόμενη, μετά την Καραγάτση, δηλαδή από το κλειδί έχω απόσταση 100 μέτρα… Είχαμε εντολή από τον σταθμάρχη, ότι τα τρένα θα φύγουν από την κάθοδο». «Εγώ ενημέρωσα και είπαν, ότι μπορεί να με καλέσουν στο δικαστήριο» είπε και περιέγραψε την συνομιλία που είχε με τους μηχανοδηγούς. «Ελεύθερα, 62 ελεύθερα, το πασάκι Αγιάς, καλό δρόμο παιδιά», είπε στους μηχανοδηγούς της μοιραίας αμαξοστοιχίας και σημείωσε, ότι του απάντησαν «”καλό βράδυ φίλε, καλή συνέχεια” και σε πέντε με επτά λεπτά από την απόσταση την δικιά μου, έγινε το ατύχημα».

Επίσης, ανέφερε πως με το κλειδί είχαν προκύψει σοβαρά προβλήματα και ότι δεν λειτουργούσε σωστά. «Όχι, όχι. Ποτέ των ποτών, όχι, όχι» δήλωσε επίμονα στην ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν είχε υπάρξει κάποια στιγμή πρόβλημα με το κλειδί στο συγκεκριμένο σημείο.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: