Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τραγωδία στη Λέσβο: Τουρκικά αλιευτικά συνόδευαν τις βάρκες με τους μετανάστες
Τραγωδία στη Λέσβο: Τουρκικά αλιευτικά συνόδευαν τις βάρκες με τους μετανάστες

Τραγωδία στη Λέσβο: Τουρκικά αλιευτικά συνόδευαν τις βάρκες με τους μετανάστεςΟι μαρτυρίες των διασωθέντων για το πώς τους έσπρωξαν οι διακινητές στον θάνατο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία με τους 18 νεκρούς, τους 28 διασωθέντες και τον άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό αγνοουμένων στη θάλασσα της Θέρμης στη Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βάρκες με τους πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και συγκεκριμένα από το Αϊβαλί, με προορισμό την Ελλάδα. Στις καταθέσεις των διασωθέντων που επικαλέστηκε το Mega, ενώ στη θάλασσα έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ, τις βάρκες των προσφύγων συνόδευαν μεγάλα τουρκικά σκάφη, τα οποία οι ίδιοι περιέγραψαν ως αλιευτικά, προκειμένου να τις προστατεύουν από τα κύματα, μέχρι να φθάσουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, οπότε αποχώρησαν και γύρισαν πίσω στην Τουρκία.

Όπως λένε όσοι κατάφεραν να διασωθούν από το ναυάγιο, οι Τούρκοι τους έσπρωξαν προς την Ελλάδα, με τραγικό αποτέλεσμα το αναποδογύρισμα των σκαφών και τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: