Τραπεζική κρίση 2008
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τραπεζική κρίση 2008
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγής στον αγροτικό τομέα

Τραπεζική κρίση 2008

Η τραπεζική κρίση του 2008 ήταν μια παγκόσμια οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την κατάρρευση του αμερικανικού ακίνητου τομέα και των υποθηκών υψηλού κινδύνου (subprime mortgages) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κρίση ξεκίνησε όταν οι ιδιώτες δανειολήπτες δεν μπορούσαν πλέον να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και οι τράπεζες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Στην ουσία όμως η κρίση ξεκίνησε όταν η αγορά υπο-προτίμησης δανείων (subprime) έσπασε και πολλές τράπεζες και άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα δάνεια που είχαν δώσει.

Οι επιπτώσεις της κρίσης επεκτάθηκαν σε όλο τον κόσμο και προκάλεσαν μαζικές απώλειες σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Η κρίση επηρέασε τις τράπεζες, τις εταιρείες, τους επενδυτές και τους απλούς ανθρώπους που είχαν επενδύσει σε μετοχές και κεφάλαια.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των τραπεζών και της χρηματοπιστωτικής αγοράς, με σοβαρές συνέπειες για την οικονομία και τους ανθρώπους που είχαν επενδύσει σε αυτές τις εταιρείες. Πολλές τράπεζες αναγκάστηκαν να κλείσουν ή να αναζητήσουν βοήθεια από τις κυβερνήσεις τους για να αποφύγουν την κατάρρευση.

Για να αντιμετωπιστεί η κρίση, οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο ανέλαβαν δράση για να στηρίξουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και να αποτρέψουν την κατάρρευσή του. Αυτές οι ενέργειες περιλάμβαναν την εγγύηση των καταθέσεων των πολιτών. κτλ.

Η κρίση επηρέασε επίσης την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη, καθώς πολλοί άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους και η ανάπτυξη της οικονομίας επιβραδύνθηκε σε πολλές χώρες. Η κρίση έχει επηρεάσει ακόμα και την πολιτική και την κοινωνία σε πολλές χώρες

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: