Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τρία χρόνια χωρίς τον Μανώλη Αγιομυργιανάκη
Τρία χρόνια χωρίς τον Μανώλη Αγιομυργιανάκη - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Τρία χρόνια χωρίς τον Μανώλη Αγιομυργιανάκη

 

Τρία χρόνια χωρίς τον Μανώλη Αγιομυργιανάκη συμπληρώνονται αυτήν την Κυριακή, με τον αγαπητό σε όλους «Κρητικό» να έχει φύγει αναπάντεχα από τη ζωή όντας το πρώτο θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού πανελλαδικά το 2020, μετά από ταξίδι του στους Αγίους Τόπους.

Με αφορμή αυτό, η οικογένεια του πραγματοποιεί τριετές μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδος. Ήταν 12 Μαρτίου 2020 όταν η είδηση του θανάτου του αγαπητού Μανώλη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όλη την Ηλεία.

Παρότι είχε συνταξιοδοτηθεί κάποιο διάστημα, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε συναδέλφους και μαθητές. Τηρούσε στο ακέραιο τον ρόλο του, ήπιος και υπομονετικός και αφουγκραζόταν τις ανησυχίες των παιδιών. Γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης, ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και μετά την στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου – Αμαλιάδας – Χαβαρίου – Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας. Σε ό, τι αφορά τη ζωή του στα πολιτικά δρώμενα, εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1974 και επί σειρά ετών κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις. Εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, ενώ το Μάιο του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στον νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «Δικαίωμα στην Πρόοδο» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Ήταν επίσης υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία. Στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές εξελέγη εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» και έκανε σημαντικές παρεμβάσεις για εξαιρετικής σημασίας θέματα που απασχολούν την Ηλεία, με κυρίαρχο την άμεση κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργου- Πατρών.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: