Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τριμελές Εφετείο Αγρινίου: Η περιπέτεια 37χρονης Ισραηλινής γραμματέως που φυλακίστηκε – Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή της | Ειδησεις
Τριμελές Εφετείο Αγρινίου: Η περιπέτεια 37χρονης Ισραηλινής γραμματέως που φυλακίστηκε - Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή της | Ειδησεις

Τριμελές Εφετείο Αγρινίου: Η περιπέτεια 37χρονης Ισραηλινής γραμματέως που φυλακίστηκε – Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή της | Ειδησεις


Μία 37χρονη υπήκοος Ισραήλ, που η χώρα της δεν ενέδωσε και δεν την εξέδωσε στις ΗΠΑ, συνελήφθη όταν ήλθε στην Ελλάδα και φυλακίσθηκε στον Κορυδαλλό μέχρις ότου αποφασισθεί από το Τριμελές Εφετείο Αγρινίου αν γίνει δεκτό ή όχι το αίτημα της έκδοσής της.

Η σύλληψη της 37χρονης έγινε στις 12 Ιουνίου στο αεροδρόμιο του Ακτιου, σε εκτέλεση ερυθράς αναγγελίας της Interpol, μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μαίριλαντ των ΗΠΑ και έκδοση ενταλμάτων σύλληψης 25 Ισραηλινών, που είχαν κατηγορηθεί από Αμερικανούς επενδυτές για απάτη (συνωμοσία).

Οι Ισραηλινές Αρχές ουδέποτε υλοποίησαν το ένταλμα και την έκδοση των υπηκόων τους, διότι θεώρησαν ότι επιβαρύνθηκαν με κατηγορίες κάτω από ατελείς και ασαφείς δικαστικές συνθήκες.

Οι Αμερικανοί επενδυτές υποστήριξαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μαίριλαντ ότι δέχθηκαν με e-mail προτάσεις από μια μεγάλη εταιρεία χρηματοπιστοτικών συμβούλων του Ισραήλ και ζημιώθηκαν… Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους διατείνονται ότι ουδέποτε εκλήθησαν να δώσουν εξηγήσεις και, γενικότερα, δεν είχαν το δικαίωμα της ακρόασης.

Η 37χρονη εργαζόταν ως γραμματέας στην εν λόγω εταιρεία, στη Χάϊφα, και μόλις συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ακτιου, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και παραμένει φυλακισμένη από τις 15 Ιουνίου.
Χθες το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, που εδρεύει στο Αγρίνιο, προεδρεύοντος του προέδρου Εφετών Κ. Παναγόπουλου (εισηγήτρια η κ. Λεοντίου, που είχε χειρισθεί το θέμα της άθλιας διαβίωσης αλλοδαπών στα φραουλοχώραφα της Ηλείας), εξέτασε το αίτημα αποφυλάκισης της 37χρονης που υπέβαλε ο συνήγορός της Θόδωρος Χρονόπουλος.

Ο τελευταίος χαρακτηριστικά υπογράμμισε ότι «το ενδεχόμενο έκδοσης της εντολέως μου, κάτι που δεν αποδέχθηκε το κράτος του Ισραήλ, θα αποτελούσε κόλαφο για το δικό μας κράτος…».

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: