Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τσιόλα για Ιριδα και η διπλή αιτία θανάτου: «Κακώσεις που παραπέμπουν σαφώς κάπου…» | Ειδησεις
Τσιόλα για Ιριδα και η διπλή αιτία θανάτου: «Κακώσεις που παραπέμπουν σαφώς κάπου…» | Ειδησεις

Τσιόλα για Ιριδα και η διπλή αιτία θανάτου: «Κακώσεις που παραπέμπουν σαφώς κάπου…» | Ειδησεις


Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, που εξέτασε τη σορό της Ίριδας, μιλά στην «R», μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση. Η ίδια κάνει λόγο για «πληρέστατη ιατροδικαστική έκθεση» στην περίπτωση της Ίριδας και για κακώσεις «που παραπέμπουν σαφώς κάπου…».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μεσημέρι η απολογία της – Ανοίγουν οι φάκελοι Μαλένας και Ίριδας

Η… διπλή αιτία θανάτου

Η διατύπωση της κυρίας Τσιόλα είναι εξαιρετικά προσεκτική δεδομένης και της σοβαρότητας της υπόθεσης. «Τα άλλα δύο περιστατικά (της Ιριδας και της Μαλένας) παραμένουν ανοιχτά. Γνωρίζω ότι σύντομα θα καταθέσω.

Θάνατοι Μαλένας και Ιριδας: Ενδείξεις ασφυξίας – Αποκαλύψεις από 3 ιατροδικαστές

Οπότε η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση. Από τη δική μου πλευρά δεν έχει αλλάξει κάτι. Θα κληθώ να δώσω τις διευκρινίσεις που πρέπει, γιατί είναι απαραίτητες οι διευκρινίσεις αυτές, από πέρυσι το λέμε», αναφέρει με νόημα. Παράλληλα, τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει επανεξέταση της σορού του 6,5 μηνών βρέφους, γιατί η έκθεση είναι πληρέστατη και δεν υπολείπεται σε κάτι.

«Έγινε πλήρης έλεγχος, τοξικολογικός και ιστολογικός. Η παθολογοανατόμος στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλούσε για κάτι παθολογικό (αγενεσία φλεβόκομβου, μια σπάνια πάθηση που έχει προκαλέσει ελάχιστους θανάτους βρεφών στο εξωτερικό).

Όταν έλαβα την έκθεση, συμπλήρωσα την αιτία θανάτου (πνευμονικό οίδημα). Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δηλαδή, δεν βάζω διπλή αιτία ποτέ. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε, με τις κακώσεις που παρατηρήθηκαν και παραπέμπουν ασφαλώς κάπου».

Η αγενεσία φλεβοκόμβου, ως αιτία θανάτου, είχε καταγραφεί από την παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου.

Όμως, η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής, που διενήργησε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών στις 22 Μαρτίου του 2021, είχε διαφορετικές επισημάνσεις.

Σε αυτήν αναφέρεται πως το αβάπτιστο τέκνο της οικογένειας Δασκαλάκη βρέθηκε νεκρό μία ημέρα νωρίτερα, στις 21 Μαρτίου και περί ώρα 11:30, στην κούνια του. Διακομίστηκε με μονάδα του ΕΚΑΒ στο Καραμανδάνειο, όπου τυπικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Μαζί, εστάλη από το 1ο Αστυνομικό Τμήμα και ένα ύφασμα τύπου πετσετέ με ίχνη ουσίας, πιθανόν αίματος, το οποίο είχε βρεθεί στην κούνια του βρέφους.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται, επίσης, ότι η τραχεία ήταν ελεύθερη χωρίς την παρουσία ξένου σώματος, ενώ στους πνεύμονες εντοπίστηκε εικόνα πνευμονικού οιδήματος. Στην καρδιά δεν παρατηρήθηκαν ισχαιμικές ή αθηροσκληρυντικές αλλοιώσεις.

Οι, δε, εργαστηριακές εξετάσεις ήταν όλες αρνητικές σε τοξικές και άλλες ουσίες. Ωστόσο, πέριξ του στόματος, βρέθηκε έκζεμα, το οποίο πλέον κινεί πολλές υποψίες.

Το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους, που επισημαίνεται στην έκθεση ως δερματίτιδα και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)», υπάρχει και ένα άλλο εύρημα, μια κάκωση. Συγκεκριμένα, καταγράφεται ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος.

«Επίσης διεπιστώθη μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών», γράφει στην ιατροδικαστική της έκθεση η κυρία Τσιόλα. Το εύρημα αυτό βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, το πανάκι με αίμα που είχε βρεθεί στην κούνια του βρέφους κάνει πολλούς ειδικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να εισήλθε βίαια στο στόμα του παιδιού.

Πηγή: realnews.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: