Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τσίπρας: ‘Μόλις προχθές μας είπε ότι δεν θα γίνουμε Αυστρία’
Τσίπρας: Ξέπλυμα και εξιλέωση της ακροδεξιάς η χυδαία θεωρία των δύο άκρων-«Μη αποδεκτή» η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία

Τσίπρας: ‘Μόλις προχθές μας είπε ότι δεν θα γίνουμε Αυστρία’

«Η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη τραγωδία και ο κ. Μητσοτάκης την αντιμετωπίζει με διαγγέλματα. Κάθε μια εβδομάδα χάνεται και ένα ολόκληρο χωριό. Έχουμε γίνει δυστυχώς πρώτοι σε θανάτους ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων σε όλη τη δυτική Ευρώπη. Για όλα αυτά η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο.

Ανήκει σε αυτόν που έκανε το ενδέκατο σε σειρά διάγγελμα για να μας πει ότι φταίνε πολλά και διάφορα εκτός από τον ίδιο, που εδώ και δύο χρόνια διαχειρίζεται την πανδημία. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι’ αυτό που εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την πανδημία, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν ενισχύει το ΕΣΥ – Έφτιαξε πρόχειρες ΜΕΘ»

«Εδώ και δύο χρόνια δεν ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την πρωτοβάθμια φροντίδα. Ακόμα και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έφτιαξε, είναι είτε πρόχειρες και ακατάλληλες, είτε υποστελεχωμένες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ψευδώς δημιούργησε κλίμα χαλάρωσης. Συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων, λες και οι εμβολιασμένοι σήμερα δεν νοσούν ή δεν μεταδίδουν τον ιο. Όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους» επισήμανε ο κ. Τσίπρας. «Έχει ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία του εμβολιασμού γιατί δεν ενδιαφέρθηκε να πείσει τους πολίτες με τις λίστες Πέτσα» πρόσθεσε.

«Μόλις προχθές [ο πρωθυπουργός] μας είπε ότι δεν θα γίνουμε Αυστρία — και σήμερα ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους. Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης ν’ αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες — είναι αναγκαίο το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε ουσιαστικά μέτρα», τόνισε.

«Θέλω να τον καλέσω άμεσα να αλλάξει στρατηγική. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και στο στρατό. Είναι αδιανόητο να ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ενας ανεμβολίαστος αστυνομικός» είπε ακόμα.

«Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών Υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022, την ώρα που του ΕΣΥ καταρρέει. Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις υγειονομικών», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. «Πέρα από το κυλιόμενο ωράριο, πρέπει να επανέλθει η τηλεργασία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και εφικτό».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: