Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τυρόπιτα ταψιού: Εύκολη πίτα με αφράτη ζύμη γιαουρτιού, φέτα και σουσάμι, για όλες τις ώρες της ημέρας
Τυρόπιτα ταψιού: Εύκολη πίτα με αφράτη ζύμη γιαουρτιού, φέτα και σουσάμι, για όλες τις ώρες της ημέρας - Εικόνα 1

Τυρόπιτα ταψιού: Εύκολη πίτα με αφράτη ζύμη γιαουρτιού, φέτα και σουσάμι, για όλες τις ώρες της ημέρας


Τυρόπιτα ταψιού: Επιθυμείτε να κάνετε μία ευχάριστη και νόστιμη πίτα; Θέλετε να φτιάξετε μία τυρόπιτα για δεκατιανό, απογευματινό και για κάθε άλλη ώρα της ημέρας; Τότε, οφείλετε να προχωρήσετε στην εκπόνηση της συνταγής, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Εμείς, το μόνο που έχουμε να σας ευχηθούμε, είναι «Καλή όρεξη!».

Τυρόπιτα ταψιού – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της Τυρόπιτα ταψιού – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 2 αυγά – 1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη – Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 250 ml φρέσκο γάλα – 120 γραμμάρια γιαούρτι – 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο – 750 γραμμάρια αλεύρι – 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν Πάουντερ – Φέτα – Σουσάμι

Τυρόπιτα ταψιού: Εύκολη πίτα με αφράτη ζύμη γιαουρτιού, φέτα και σουσάμι, για όλες τις ώρες της ημέρας - Εικόνα 2

Τυρόπιτα ταψιού: Εύκολη πίτα με αφράτη ζύμη γιαουρτιού, φέτα και σουσάμι, για όλες τις ώρες της ημέρας - Εικόνα 3

Τυρόπιτα ταψιού – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Βάζουμε στην λεκάνη τα αυγά τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

– Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να το αναμειγνύουμε με το σύρμα.

– Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι, το μπεικιν και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία αφράτη ζύμη

– Την τοποθετούμε σε σακούλα και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά!Στην συνέχεια την βγάζουμε πάνω στον πάγκο και την κόβουμε δυο κομμάτια

– Αυτά τα κομμάτια τα ανοίγουμε σε 2 φύλλα όχι πολύ λεπτά όμως Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στο ταψί(28ν), τρίβουμε από πάνω μπόλικη φέτα και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.

– Το χαράζουμε σε μικρά κομματάκια. Περιχύνουμε την πίτα με χτυπημένο κρόκο αραιωμένο με γάλα φρέσκο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: