Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Β Τυλιγάδας: «Στο τέλος το ταμείο θα είναι μείον»
Β Τυλιγάδας: «Στο τέλος το ταμείο θα είναι μείον» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Β Τυλιγάδας: «Στο τέλος το ταμείο θα είναι μείον»Οι αθλητικές διοργανώσεις που το διήμερο έγιναν στην Αρχαία Ολυμπία συνέβαλλαν καθοριστικά στο να υπάρχει στα ξενοδοχεία της περιοχής πληρότητα 100%.  

Το «Fly Olympia» και ο πανελλήνιος αγώνας μότο-κρος έφεραν εκατοντάδες επισκέπτες και οι ξενοδόχοι είδαν για πρώτη φορά όλα τα δωμάτια τους να γεμίζουν κάτι που όμως, όπως οι  ίδιο λένε, δεν έχει συνέχεια.

Το 40% η πληρότητα που παρατηρείται συνήθως δεν είναι σε θέση να κρατήσει ανοικτές τις επιχειρήσεις και όπως είπε  ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ Βασίλης Τυλιγάδας  μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο της ΟΡΤ και την Πέλυ Μπεβούδα  «στο τέλος το ταμείο θα είναι μείον».

Για το τριήμερο  

Πρόσκαιρα τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ξενοδόχων της Ολυμπίας για την πληρότητα του τριημέρου  αφού οφείλεται σε περιστασιακές συγκυρίες.

«Είχαμε 100% πληρότητα το τριήμερο αλλά αυτό είχε να κάνει με δύο σοβαρές εκδηλώσεις που έγιναν. Η μία ήταν το Fly Olympia με τους Ολυμπιονίκες στο άλμα επί κοντώ που έγινε μπροστά από το Δημαρχείο και  η άλλη ήταν ο αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος μότο κρος. Ο αθλητικός τουρισμός θα μπορούσε να αποτελέσει ένα στήριγμα στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, αλλά για όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιες υποδομές που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν. Σκεφτείτε ότι εκτός από το κλειστό που υπάρχει στην Ολυμπία δεν υπάρχει κανένα άλλο στάδιο», τόνισε ο κ Τυλιγάδας αναφερόμενος στην κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Χάθηκαν τα σχολεία…

Ο σχολικός τουρισμός που αποτελεί το 40% της  τουριστικής κίνησης στα ξενοδοχεία για κάθε χρόνο χάθηκαν λόγω του πολέμου και αυτό ήταν ένα ισχυρό οικονομικό πλήγμα για τις επιχειρήσεις αυτές.

«Η Ολυμπία έχει πάθει μεγάλη ζημιά λόγω του πολέμου γιατί εξαιτίας αυτού δεν ήρθαν σχολεία από το εξωτερικό (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία) που χάθηκαν όλα αφού ήταν να έρθουν Απρίλη και Μάιο και δεν ήρθαν.

Οι σχολικές εκδρομές, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019 είναι το 40%  της τουριστικής κίνησης στην Ολυμπία. Αυτό χάθηκε όπως και η κίνηση από τα οργανωμένα γκρουπ γιατί  με τον πόλεμο σταμάτησαν οι κρατήσεις. Και τώρα μιλάμε για κρατήσεις για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, αν φυσικά πάνε όλα καλά.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Πανεπιστημίων είναι ένας παράγοντας τουριστικής κίνησης για την περιοχή. Είναι ο πρώτος μας πελάτης οι φοιτητές και θα είναι και ο μελλοντικός. Σε αυτόν τον τομέα σοβαρή δουλειά κάνει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία. Θα μπορούσε και η Ολυμπία να αναπτύξει αυτόν τομέα τουρισμού αν όμως υπήρχαν και οι υποδομές. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με μία αγορά και τα ξενοδοχεία. Θέλει υποδομές και από την πλευρά του κράτους.  Να ξεκινήσω από το δρόμο και να φθάσω σε ένα συνεδριακό κέντρο, σε ένα αθλητικό. Τους στόχους αυτούς τους έχουμε θέσει σε όλους, τοπική αυτοδιοίκηση και βουλευτές αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει κάτι. Εάν η Ολυμπία θα ήταν κάπου αλλού δεν θα την άφηναν έτσι», υποστηρίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Ολυμπίας.

«Δεν σωνόμαστε»

«Με  πληρότητες γύρω στα 30%  με 40% που είναι τώρα δεν σωνόμαστε. Πέρυσι ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από 10 Ιουλίου, πιάσαμε φωτιά 4 Αυγούστου  και πάει λέγοντας. Σε καμία περίπτωση οι πληρότητες που έχουμε σήμερα δεν επαρκούν για να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις. Ιδίως αν λάβουμε υπόψη μας την ακρίβεια των προϊόντων, την ενέργεια στο τέλος θα διαπιστώσουμε ότι το ταμείο είναι μείον…

Δυστυχώς οι κρατήσεις για το επόμενο διάστημα δεν έχουν προγραμματιστεί από τώρα αλλά, όπως λέμε εμείς, είναι τελευταίας στιγμής. Έτσι δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα τι μπορεί να γίνει, τι μπορεί να συμβεί. Δεν υπάρχει οργανωμένες εκδρομές για την Ολυμπία, αλλά περιμένουμε αυτό να συμβεί από τον Σεπτέμβριο.  Οπότε θα έχουμε εικόνα και για οργανωμένο γκρουπ .Τελευταία στιγμή βλέποντας  και κάνοντας και πάντα με την ανησυχία  μη συμβεί τίποτα χειρότερο.

Ο τουρισμός είναι πάρα πολύ ευαίσθητος με το παραμικρό που μπορεί να συμβεί ανά τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη από όπου προέρχονται κυρίως οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας επηρεάζεται. Το πρώτο που θα κάνει ο άλλος με το πρώτο που θα συμβεί είναι να μην πάει εκδρομή και ειδικότερα τα σχολεία», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ Βασίλης Τυλιγάδας.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: