Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Βαρβάσαινα: Ανησυχία προκάλεσε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση
Ηλεία: Πρόλαβε η πυροσβεστική τη νέα φωτιά - Έντονος προβληματισμός

Βαρβάσαινα: Ανησυχία προκάλεσε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση

Τα καλά της αντανακλαστικά απέδειξε για ακόμα μια φορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και με επιτυχία στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε νωρίς χθες το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Βαρβάσαινας, μην επιτρέποντας να κάψει μεγάλη έκταση.

Η φωτιά κατέκαιγε σε δύσβατη περιοχή, όμως η άπνοια που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή, η άμεση ανταπόκριση της υπηρεσίας στην κλήση, αλλά και τα καθαρισμένα αγροτεμάχια, όλα μαζί συντέλεσαν προκειμένου το μέτωπο να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.

Σε αυτό βοήθησε και από αέρος ένα αεροσκάφος Canadair, το οποίο με συνεχείς ρίψεις έκανε εύκολο το έργο οριοθέτησης του μετώπου για τις επίγειες δυνάμεις που βρίσκονταν ισχυρές στο σημείο. Συγκεκριμένα, στην κατάσβεση συμμετείχαν συνολικά 14 οχήματα με 31 άνδρες, 6 άτομα πεζοπόρο, ενώ στο έργο συνέδραμαν υδροφόρες και μηχάνημα έργου του δήμου Πύργου.

Η φωτιά να σημειωθεί πως ξεκίνησε από πρανές της οδού, εκεί όπου υπήρχαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών ανάμεσα σε δάσος από πεύκα. Ευτυχώς οι πυροσβεστικές αρχές πρόλαβαν πριν επεκταθεί η πύρινη λαίλαπα και προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές. Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε στάχτη μετατράπηκαν περίπου 5 στρέμματα δασικής έκτασης.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: