Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το «βέτο» στον πρίγκιπα Κάρολο – Τι του απαγορεύει να κάνει όταν ανέβει στον θρόνο
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το «βέτο» στον πρίγκιπα Κάρολο – Τι του απαγορεύει να κάνει όταν ανέβει στον θρόνο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το «βέτο» στον πρίγκιπα Κάρολο – Τι του απαγορεύει να κάνει όταν ανέβει στον θρόνοΤι φέρεται να σχεδιάζει για το Μπάκιγχαμ ο πρίγκιπας Κάρολος

Αλλαγές σχεδιάζει ο πρίγκιπας Κάρολος μόλις αναλάβει τον θρόνο, ανάμεσα στις οποίες και η μετατροπή του παλατιού του Μπάκιγχαμ σε μουσείο, κάτι που -όπως λέγεται- η μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ, είναι κατηγορηματικά αντίθετη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror που επικαλείται πηγή του παλατιού, το σχέδιο μετατροπής του παλατιού σε μουσείο «δεν θα πραγματοποιηθεί σύντομα», κι όσο στο θρόνο βρίσκεται η «Λίλιμπετ».

Υπενθυμίζεται ότι το 993 το παλάτι άνοιξε για το κοινό, επιτρέποντας στους επισκέπτες να περιηγηθούν σε επιλεγμένα μέρη του παλατιού, αλλά όχι στα οικογενειακά διαμερίσματα.

«Δεν την ενδιαφέρει πολύ η συγκεκριμένη ιδέα και πιστεύει φυσικά ότι θα πρέπει να παραμείνει ένα είδος οικογενειακού σπιτιού. Προς το παρόν, ό,τι κι αν διαβάζετε, δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί σύντομα από τον πρίγκιπα Κάρολο», πρόσθεσε η πηγή που επικαλείται η Mirror.

Ένας από τους λόγους που ο Κάρολος επιθυμεί να απαλλαγεί από το Μπάκιγχαμ όταν αναλάβει το θρόνο, πιθανολογείται ότι είναι το υψηλό κόστος συντήρησης. Το παλάτι ανακαινίστηκε για τελευταία φορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενώ εγκρίθηκε ανακαίνιση 500 εκατ. δολαρίων το 2016, αυτή δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2027.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: