Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
(video) To αεροπλανοφόρο των 13,2 δισ. που δεν μπορεί να απονηώσει αεροπλάνα!

(video) To αεροπλανοφόρο των 13,2 δισ. που δεν μπορεί να απονηώσει αεροπλάνα!

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ τα οποία χρησιμοποιούν καταπέλτες ατμού για να επιταχύνουν τα αεροσκάφη, το USS Ford «εκτοξεύει» τα αεροπλάνα από το κατάστρωμα μέσω ενός υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρομαγνητικού συστήματος.

To USS Ford είναι το πιο ακριβό αεροπλανοφόρο που κατασκευάστηκε ποτέ, ωστόσο τρία χρόνια μετά την παράδοσή του στο Ναυτικό των ΗΠΑ εξακολουθεί να μην μπορεί να αναλάβει καμία αποστολή. Αιτία: αναξιόπιστα τεχνολογικά συστήματα που δεν επιτρέπουν την απονήωση αεροσκαφών. 

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ τα οποία χρησιμοποιούν καταπέλτες ατμού για να επιταχύνουν τα αεροσκάφη, το USS Ford «εκτοξεύει» τα αεροπλάνα από το κατάστρωμα μέσω ενός υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρομαγνητικού συστήματος. Το οποίο μέχρι σήμερα και παρά τις συνεχείς δοκιμές και παρεμβάσεις, συνεχίζει να είναι αναξιόπιστο.

Σε σχετική έκθεση που αποκάλυψε το Bloomberg News, ο διευθυντής δοκιμών αναφέρει ότι «η φτωχή αξιοπιστία των νέων τεχνολογικών συστημάτων που είναι κρίσιμα για πτητικές λειτουργίες, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητα της USS Ford να διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις».

Η αξιολόγηση στην οποία βασίστηκε η έκθεση περιελάμβανε 3.975 απονηώσεις και προσνηώσεις στο USS Ford, κατά τη διάρκεια 11 δοκιμών, που πραγματοποιήθηκαν από το Νοέμβριο του 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το ηλεκτρομαγνητικό σύστημα έπρεπε να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει 4.166 απονηώσεις πριν αντιμετωπίσει δυσλειτουργία. Αντ ‘αυτού, μετά από έναν κύκλο μόλις 181 απονηώσεων, το σύστημα βγήκε εκτός και απαιτείτο επισκευή του.

imerisia.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: