Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Βόμβα» Καϊλή για ΚΙΝΑΛ στα Παραπολιτικά 90,1: Πρέπει σίγουρα να ανανεωθεί ο πολιτικός μας λόγος- Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή

«Βόμβα» Καϊλή για ΚΙΝΑΛ στα Παραπολιτικά 90,1: Πρέπει σίγουρα να ανανεωθεί ο πολιτικός μας λόγος- Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή

Φουντώνουν οι φωνές για ανανέωση της πολιτικής ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ με τις τελευταίες εξελίξεις μετά την ρήξη Φώφης Γεννηματά και Ανδρέα Λοβέρδου να δείχνουν ότι το Κίνημα βρίσκεται σε έντονο εσωκομματικό αναβρασμό και ήδη τα στρατόπεδα… χωρίζονται.

Την ένταση πυροδοτεί με δηλώσεις της και η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή η οποία μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα ντε φερ με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ χρειάζεται αλλαγή στον πολιτικό του λόγο. 

Ειδικότερα, η κ. Καϊλή απαντώντας σε ερώτηση εάν θα στηρίξει κάποια υποψηφιότητα άλλη ή αυτή της Φώφης Γεννηματά, έδειξε τις προθέσεις της σημειώνοντας : «Ακόμα δεν έχουν αναδειχθεί όλες οι υποψηφιότητες αλλά σίγουρα ξέρω τι πρόσημο θα ήθελα να έχει μια πολιτική πλατφόρμα, δεν θα πω υποψήφιος ή ομάδα που θα διεκδικήσει  την ηγεσία την επόμενη μέρα. Αυτή τη στιγμή έχει φανεί ότι πρέπει σίγουρα να ανανεωθεί ο πολιτικός μας λόγος, να γίνει πιο σύγχρονος. Θα ήθελα να δω πολύ τις προτάσεις αυτές, θα έλεγα ότι υπάρχει για ανάγκη αλλαγή. Ο  κόσμος  και η δυναμική του είναι εκεί». 
Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή είχε και στο παρελθόν εκφράσει την φιλοδοξία της για το ενδεχόμενο αλλαγών στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Αναφορικά με τη διαφωνία στο ΚΙΝΑΛ για το κλείσιμο της εθνικής οδού η Εύα Καϊλή υποστήριξε : «Δεν νομίζω ότι ο λόγος διαφωνίας εσωτερικά στο ΚΙΝΑΛ θα  είναι αν θα κλείσει ή δεν θα κλείσει η εθνική οδός, αυτό είναι θέμα άποψης.  Δεν έχει εκλογικό πρόσημο έχει να κάνει με τον τρόπο που κανείς αντιλαμβάνεται τη διαχείριση μιας κρίσης οπότε είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις». 

Παράλληλα, αναφερόμενη στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σημείωσε: «Τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση είχε την τύχη και την ατυχία ίσως να μην της ασκείς κριτική για τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν γιατί είναι σε μια διαρκή διαχείριση κρίσεων. Μια εθνικής ασφάλειας, δημόσιας υγείας, τώρα είχαμε την κακοκαιρία οπότε οτιδήποτε θα ήθελε κανείς να πει για τα έργα που έμειναν πίσω, για τις μεταρρυθμίσεις θα το πει μόλις μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κα να δούμε το φως στο τούνελ. Παρότι εκτιμώ ότι οι υπουργοί δεν έχουν δικαιολογία γιατί το βάρος της διαχείρισης πέφτει σε μια ομάδα στο Μαξίμου που τη διαχειρίζεται επαρκώς άμα συγκρίνει κανείς με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά οι μεταρρυθμίσεις των υπουργείων έχουν καθυστερήσει δραματικά. Σε πάρα πολλά επίπεδα δεν είναι γενναίες ή δεν  είναι καν μεταρρυθμίσεις.  Υπήρχε αυτός ο χρόνος του μέλιτος αλλά εκτιμώ ότι θα τα βρούνε μπροστά τους».

Τέλος αναφορικά με τη δήλωση του κ.Χρυσοχοϊδη «μας κάνουν κριτική αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι» η κ. Καϊλή ξεκαθάρισε πως «Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που θα μιλήσει. Προφανώς στην πολύ κακή διαχείριση την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ  είναι ότι οι πολίτες δεν θα ήθελαν σε τέτοιες κρίσεις να έχουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτό νομίζω τα λεει όλα. Σε τέτοια θέματα  να κάνει κανείς πολιτική κριτική πραγματικά υποβαθμίζει το γεγονός».

ΠΗΓΗ parapolitika.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: