Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ και λάπτοπ: Πλατφόρμα με help desk – Οι δικαιούχοι

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ και λάπτοπ: Πλατφόρμα με help desk – Οι δικαιούχοι

Στο τέλος του μήνα ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα για τους δικαιούχους της επιταγής (voucher) αξίας 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) για μαθητές και φοιτητές, απόφαση την οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Τα συναρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται τις σχετικές διαδικασίες ώστε σύντομα η πλατφόρμα να λειτουργήσει και οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, με όλα τα στοιχεία, που θα τους ζητηθούν ώστε αυτόματα να ενημερώνονται εάν θα είναι δικαιούχοι ή όχι.

Η συμπλήρωση των στοιχείων θα είναι μια εύκολη διαδικασία για όλους τους χρήστες αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και βοήθεια (help desk), για όσους χρειάζονται παραπάνω οδηγίες και ειδικές πληροφορίες ώστε να μπουν στην πλατφόρμα με επιτυχία.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία του voucher 200 ευρώ για να αγοράσουν λάπτοπ και τάμπλετ οι μαθητές.

Για τη συγκεκριμένη επιταγή υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολίτες καθώς οι ανάγκες, που έχουν προκύψει λόγω της αναγκαστικής τηλεκπαίδευσης μαθητών και φοιτητών είναι μεγάλες και χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν στα έξοδα για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Αν και οι λεπτομέρειες λειτουργίας της πλατφόρμας αναμένεται να «κλειδώσουν» την Τετάρτη οπότε και το θέμα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της Κοινωνίας Της Πληροφορίας, πηγές του φορέα σημειώνουν στο «ethnos.gr» ότι ο χειρισμός της θα είναι απλούστατος και θα είναι απολύτως αυτοματοποιημένη και στοχευμένη στους δικαιούχους ώστε να ενημερώνονται άμεσα για το αποτέλεσμα της αίτησής τους και να αποκλείονται οι υπόλοιποι χρήστες. 

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: