Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ξεκινά το έργο αποκατάστασης του λιμανιού της Ναυπάκτου
Ξεκινά το έργο αποκατάστασης του λιμανιού της Ναυπάκτου | Pelop Ειδήσεις

Ξεκινά το έργο αποκατάστασης του λιμανιού της Ναυπάκτου

Ενα από τα πιο σημαντικά έργα της Ναυπάκτου ξεκινά, σήμερα, Δευτέρα, και έχει να κάνει με την αναστήλωση, προστασία και ανάδειξη του Ενετικού Λιμανιού. Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ, το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Οι εργασίες προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση υλικού, κατασκευή νέου καταστρώματος από φυσικούς λίθους, συντήρηση των κρίκων περίδεσης του 19ου αιώνα, αλλά και νέο εξοπλισμό όπως ανοξείδωτους κρίκους περίδεσης, δέστρες, πυργίσκους τροφοδοσίας. Με αφορμή την εκκίνηση του έργου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση προς τους επαγγελματίες, τους δημότες και κάθε ενδιαφερόμενο στο κτήριο «Ναυπακτία».

Εκεί, παρουσιάστηκε η σημερινή κατάσταση του μνημείου, τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε αυτό κατά τη διάρκεια των ετών και την αναγκαιότητα του έργου, αναφέρθηκε στην πορεία εκτέλεσης των εργασιών.

| Pelop Ειδήσεις

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: