Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ξεκίνησε η δίκη “μαμούθ” της Μαφία στην Ιταλία – 900 μάρτυρες και 350 κατηγορούμενοι!

Ξεκίνησε η δίκη “μαμούθ” της Μαφία στην Ιταλία – 900 μάρτυρες και 350 κατηγορούμενοι!

Πρόκειται να δικαστούν 350 κατηγορούμενοι, ανάμεσα σε αυτούς πολιτικοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, για σχέσεις κι επαφές με τη Μαφία. Με 900 μάρτυρες έτοιμους να καταθέσουν σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 1.000 ατόμων, υψίστης ασφαλείας στην Καλαβρία της Ιταλίας, η μεγαλύτερη δίκη κατά της ομάδας οργανωμένου εγκλήματος της μαφίας, Ndrangheta (Ντρανγκέτα) ξεκινάει σήμερα

Πρόκειται να δικαστούν 350 κατηγορούμενοι, ανάμεσα σε αυτούς πολιτικοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, για σχέσεις κι επαφές με την εν λόγω ομάδα. Εξαιτίας της πανδημίας, μεγάλη μερίδα των κατηγορουμένων θα παραστεί διαδικτυακά στη δίκη, με σύνδεση μέσα από τη φυλακή. 

Σχεδόν όλοι συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2019, μετά από μακρά έρευνα των αρχών, που από το 2016 κάλυψε 11 περιοχές σε όλη την ιταλική επικράτεια. Στις επιχειρήσεις συλλήψεων συμμετείχαν 2.500 αστυνομικοί, μεταξύ αυτών και η ειδική ομάδα “Cacciatori” (οι κυνηγοί). Μετά από ανθρωποκυνηγητό που θυμίζει χολιγουντιανή ταινία, οι αρχές «ξέθαψαν» κατηγορούμενους μέσα από κρυψώνες κάτω από σκάλες, κρυφές πόρτες, καταπακτές, μέχρι και μέσα από φρεάτια. 

Επιπλέον, ένας πρώην πολιτικός, ένας αρχηγός της αστυνομίας, επιχειρηματίες και τοπικοί σύμβουλοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνέργειας σε Γερμανία, Ελβετία και Βουλγαρία. 

Η εισαγγελία, μάλιστα, έχει στα χέρια τις 24.000 ηχογραφημένες συνομιλίες, με τις οποίες θα στηρίξει την υπόθεση. Αν και κάποτε η Cosa Nostra και η Camorra τη χλεύαζαν, σήμερα η ’Ndrangheta θεωρείται μακράν η πιο ισχυρή ομάδα οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία και μία από τις πλουσιότερες του κόσμου. Έρευνα του Ινστιτούτου Demoskopita υπολογίζει ότι είναι πιο ισχυρή οικονομικά ακόμα και από τον συνδυασμό Deutsche Bank – McDonald’s. 

ethnos.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: