Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στην ξενοδοχειακή μονάδα της Κουρούτας! – Δικαιώθηκε πανηγυρικά ο ιδιοκτήτης!

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στην ξενοδοχειακή μονάδα της Κουρούτας! – Δικαιώθηκε πανηγυρικά ο ιδιοκτήτης!


Μετά από δύο περίπου χρόνια ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Κουρούτα αφού ο ιδιοκτήτης δικαιώθηκε πριν λίγες μέρες από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Β (ΣΥΠΟΘΑ). Η απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί εντός των ημερών στην Πολεοδομία του δήμου Ήλιδας και στο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να άρουν την διαταγή της παύσης των εργασιών (που είχαν επιβάλει τότε) οπότε, κατευθείαν τις πρώτες ημέρες του 2023 πιάνουν και πάλι τα συνεργεία δουλειά!

Το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων έκρινε ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να σταματήσει το έργο από την Πολεοδομία του δήμου Ήλιδας. Αντίθετα μάλιστα, όπως πληροφορήθηκε το «Ilia.news», υπήρξαν μόνο κάποιες μικρές πολεοδομικές παραβάσεις (σε σχέση πάντα με την άδεια που υπήρχε από την πρώτη στιγμή) τις οποίες ο ιδιοκτήτης είχε δηλώσει στην Πολεοδομία προκειμένου να λυθούν!

Η Πολεοδομία ωστόσο του δήμου Ήλιδας για τους δικούς της λόγους απλά…φρενάρισε το έργο διατάσσοντας την παύση των εργασιών ανέγερσης του δήμου.

Με λίγα λόγια, η Πολεοδομία ενός δήμου (που κάποια από τα δημόσια κτήριά του δεν είχαν άδεια μέχρι πρότινος) αντί να βοηθήσει την ανάπτυξη του τόπου και ειδικά της πολυδιαφημιζόμενης Κουρούτας έβαλε (άδικα όπως αποφάνθηκε το ΣΥΠΟΘΑ Β) και ταλαιπώρησε τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής επένδυσης γραφειοκρατικά και οικονομικά για τουλάχιστον δύο χρόνια!

Και μέσα σε όλο αυτό, ο «άρχων» του δήμου που ήταν απών και απουσίαζε «ηχηρά»…   από αυτό το πρόβλημα , όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλά για τη «Μύκονο της Πελοποννήσου», την Κουρούτα!

Τέλος καλό όμως, όλα καλά και οι εργασίες στην ξενοδοχειακή μονάδα ξεκινούν και πάλι σε λίγες ημέρες!

Υ.Γ Περιμένουμε απαντήσεις από Όλους τους «αρμόδιους» τις επόμενες μέρες, που σίγουρα εμείς θα επανέρθουμε!

ilianews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: