Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ξέσπασμα Καρακούκη κατά Κούγια: «Συκοφαντικές, ιταμές και ψευδείς οι σε βάρος μου δηλώσεις»
Ξέσπασμα Καρακούκη κατά Κούγια: «Συκοφαντικές, ιταμές και ψευδείς οι σε βάρος μου δηλώσεις»

Ξέσπασμα Καρακούκη κατά Κούγια: «Συκοφαντικές, ιταμές και ψευδείς οι σε βάρος μου δηλώσεις»

«Απαξιώνονται θεσμοί, καταρρακώνονται υπολήψεις, υποτιμώνται επαγγελματικά προσόντα» τονίζει μεταξύ άλλων ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών

Το οργισμένο ξέσπασμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης για τους θανάτους των τριών της παιδιών στην Πάτρα, Αλέξη Κούγια.

«Η δική μου αποστολή είναι η έρευνα και η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων αυτής. Δεν είμαι τεχνικός σύμβουλος διαδίκων, δεν αμείβομαι από δικηγόρους και συμβάλλω στην απονομή της δικαιοσύνης ανεξαρτήτως κατηγορουμένων και κατηγόρων» δηλώνει ο κ. Καρακούκης, ο οποίος έχει στραφεί και νομικά κατά του Αλέξη Κούγια, τις δηλώσεις του οποίου για το πρόσωπό του τις χαρακτηρίζει «συκοφαντικές, ιταμές και ψευδείς». Ακόμη καταλογίζει στον δικηγόρο, χωρίς να τον κατονομάζει, ότι «απαξιώνονται θεσμοί, καταρρακώνονται υπολήψεις, υποτιμώνται επαγγελματικά προσόντα».

Αναλυτικά στη δήλωση του ο κ. Καρακούκης αναφέρει:

«Υπηρετώ στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης από το έτος 1993 .Από το έτος 2008 διετέλεσα Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά έως το έτος 2013 και έκτοτε έως και σήμερα είμαι Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών. Η δική μου αποστολή είναι η έρευνα και η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων αυτής. Δεν είμαι τεχνικός σύμβουλος διαδίκων , δεν αμείβομαι από δικηγόρους και συμβάλλω στην απονομή της δικαιοσύνης ανεξαρτήτως κατηγορουμένων και κατηγόρων.

Καίτοι η σιωπή είναι πράγματι χρυσός, εκτιμώ ότι, επειδή ορισμένοι έχουν υπερβεί τις κόκκινες γραμμές, πρέπει να τοποθετηθώ στις τρεις διαστάσεις του ιδίου ζητήματος που βρίσκεται στην
επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες

1) Αναφορικά με την ενοχή ή μη της κατηγορουμένης κ. Σ. Πισπιρίγκου αποκλειστικά και μόνο αρμόδια να αποφανθούν είναι τα Δικαστήρια και κανείς άλλος.

2) Αναφορικά με τις συκοφαντικές, ιταμές, ψευδείς σε βάρος μου δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της ανωτέρω Κούγια, στις οποίες ανεξάντλητα, συνεχώς και αδιάκοπα αυτός επιδίδεται, όπως ότι δεν έχω πτυχίο, ότι δεν είμαι Προϊστάμενος, ότι αυτοδιοριστήκαμε στην υπόθεση, ότι το πόρισμα είναι κωμικό κλπ, αρμόδια αποκλειστικά και μόνο είναι τα αστικά Δικαστήρια ενώπιον των οποίων θα εκδικαστεί η εναντίον του αγωγή μου και κανείς άλλος.

3) Δηλώσεις που γίνονται δημόσια δια του τύπου στα πλαίσια επηρεασμού της κοινής γνώμης με τις οποίες απαξιώνονται θεσμοί, καταρρακώνονται υπολήψεις, υποτιμώνται επαγγελματικά προσόντα, πολυετής επαγγελματική εμπειρία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, υποβιβάζονται και μηδενίζονται τίτλοι σπουδών όπως
διδακτορικών περί των οποίων «λογικό» να αγνοούν τον τρόπο κτήσης τους οι μη κατέχοντες κλπ και γενικά επιθέσεις με ανοίκειο τρόπο κατά παντός, δυστυχώς προσβάλλουν την νοημοσύνη μας , τον πολιτισμό μας και δεν συμβάλλουν στην απονομή της δικαιοσύνης.

Αθήνα 10 Ιανουαρίου 2023
Νικόλαος Γ. Καρακούκης
Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής
ΕΚΠΑ
Προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: