Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΥΠΑΑΤ: Παρατείνεται για έξι μήνες η ολοκλήρωση των επενδύσεων στις Δράσεις 4.1.1 και 4.1.3 – Αγροτικά Νέα
ΥΠΑΑΤ: Παρατείνεται για έξι μήνες η ολοκλήρωση των επενδύσεων στις Δράσεις 4.1.1 και 4.1.3

ΥΠΑΑΤ: Παρατείνεται για έξι μήνες η ολοκλήρωση των επενδύσεων στις Δράσεις 4.1.1 και 4.1.3 – Αγροτικά Νέα


Εξάμηνη παράταση στις Δράσεις 4.1.1 και 4.1.3

Η παράταση έξι μηνών για την ολοκλήρωση των επενδύσεων στις Δράσεις: 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020», περιλαμβάνεται σε απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «η απόφαση για τις συγκεκριμένες δράσεις υπεγράφη το 2017, ενώ οι πρώτες εντάξεις έργων ξεκίνησαν το 2020. Επειδή στις περισσότερες περιφέρειες τα σχέδια πρέπει να ολοκληρωθούν εντός της άνοιξης, δόθηκε στους παραγωγούς μια παράταση της προθεσμίας για ακόμη έξι μήνες προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους».

«Δίνουμε παράταση 6 μηνών για την ολοκλήρωση των επενδύσεων που χρηματοδοτήσαμε με τα “Σχέδια Βελτίωσης” του 2017. Επενδύσεις που ξεκίνησαν να υλοποιούνται από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας το 2020» τόνισε σε δήλωσή του κ. Στύλιος υπογραμμίζοντας τα εξής: «Στηρίζουμε στη πράξη τη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής. Δημιουργούμε τον καινοτόμο, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό πρωτογενή τομέα, που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή».

Τέλος, μέσω τις απόφασης ρυθμίζεται και το θέμα που είχε προκύψει σχετικά με τις παρακρατήσεις από τα έργα τονίζοντας ότι το Ακαθάριστο Ισοδύναμο Επιχορήγησης (ΑΙΕ) θα παρακρατείται πλέον κατά την ολοκλήρωση του σχεδίου βελτίωσης.

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: