Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Ενημέρωση,Πύργος,Ήλιδα,Πηνεία,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Υπεγράφη η απόφαση για την εγγραφή ποικιλιών στον εθνικό κατάλογο
bigstock-Hippophae-Rhamnoides-Known-As--209862409

Υπεγράφη η απόφαση για την εγγραφή ποικιλιών στον εθνικό κατάλογοAgronews

3 ώρες πριν


Μεταξύ άλλων η απόφαση αφορά σε είδη όπως το αβοκάντο, το ακτινίδιο, το ιπποφαές, η αννόνα, ο λωτός, το μάνγκο, η μουσμουλιά, η μακαντάμια, η μπανάνα, η φραγκοσυκιά, η χαρουπιά και το μαστιχόδενδρο ή σχίνος.
 
Σημειώνεται ότι η εγγραφή των ποικιλιών των ειδών αυτών στον εθνικό κατάλογο δεν ρυθμίζεται από την ενωσιακή νομοθεσία. “Με την απόφαση του υπουργού επέρχονται ρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο, βάζοντας σε τάξη το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο καθώς τα περισσότερα από τα είδη αυτά παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για τους παραγωγούς της πατρίδας μας” αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
 
Σημειώνεται πως με την εγγραφή τους στον εθνικό κατάλογο της Ελλάδας θα υπάρχει και η ταυτότητα της κάθε εγγεγραμμένης ποικιλίας, “στοιχείο σημαντικό για την φύτευση και καλλιέργεια φυτών εγνωσμένης ταυτότητας και κατ’ επέκταση την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας” αναφέρεται.
 
Παράλληλα, με την ίδια απόφαση δίδεται η δυνατότητα στα φυτώρια να παράγουν φυτά με ταυτότητα (πιστοποιημένο υλικό), προκειμένου οι παραγωγοί να αξιοποιούν την ποικιλιακή ταυτότητα και να αποφεύγεται η εισαγωγή των φυτών αυτών από το εξωτερικό.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: