Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Υπόθεση Novartis: Ειδικό Δικαστήριο για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Ελένη Τουλουπάκη
Υπόθεση Novartis: Ειδικό Δικαστήριο για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Ελένη Τουλουπάκη

Υπόθεση Novartis: Ειδικό Δικαστήριο για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Ελένη ΤουλουπάκηΤι αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου θα καθίσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis.

Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα που εξέδωσε πριν από λίγο μετά από μαραθώνια διάσκεψη, αποφάσισε να μην παραπεμφθούν σε δίκη οι δυο επίκουροι εισαγγελείς που συμμετείχαν στην έρευνα της δικαιοσύνης, καθώς κρίθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται η συμμετοχή τους σε καμία αξιόποινη πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός παραπέμπεται ομόφωνα για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ η Ελένη Τουλουπάκη, κατά πλειοψηφία, για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές απάλλαξαν τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, που αφορούσαν εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό και δημοσιογράφους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το δικαστικό συμβούλιο προχώρησε στην έκδοση του βουλεύματος για την πολύκροτη υπόθεση την τελευταία μέρα του δικαστικού έτους, κατά το οποίο αποχωρούν δύο μέλη του λόγω συνταξιοδότησης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: