Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ζάκυνθος: Σοκάρουν οι εικόνες με εργαζόμενους να δουλεύουν ανάμεσα σε αρουραίους!
Ζάκυνθος: Σοκάρουν οι εικόνες με εργαζόμενους να δουλεύουν ανάμεσα σε αρουραίους! | Ειδήσεις

Ζάκυνθος: Σοκάρουν οι εικόνες με εργαζόμενους να δουλεύουν ανάμεσα σε αρουραίους!


Σάλος έχει προκληθεί με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα στο νησί της Ζακύνθου, οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες με τους αρουραίους να τρέχουν… κυριολεκτικά δίπλα τους και οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν ούτε χώρο για να αλλάξουν ρούχα!

Μία μόνο πτυχή της τραγικής κατάστασης την οποία εξαναγκάζονται να βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή του δήμου Ζακύνθου, αποτυπώνεται στο ανατριχιαστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φαίνονται εκατοντάδες αρουραίοι να κυκλοφορούν πάνω στο βουνό από ανακυκλώσιμα απορρίμματα που στοιβάζονται εδώ και μήνες στον χώρο του ΦΟΔΣΑ.

Εκεί που εργάζονται υπάλληλοι της καθαριότητας, δίπλα στο αεροδρόμιο Ζακύνθου. Το βουνό με τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια βρίσκεται μέσα στον χώρο στον οποίο υποχρεώνονται να ζουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Ένας χώρος που όπως καταγγέλλουν, δεν έχει αποδυτήρια για να αλλάζουν και αναγκάζονται να το κάνουν μέσα σε αυτοκίνητα ή πίσω από φορτηγά, ντουλάπια για να αφήνουν τα ρούχα της εργασίας τους, τουαλέτες, ακόμα και νερό για να πλυθούν.

Η ασυνεννοησία μεταξύ Δήμου Ζακύνθου και Περιφέρειας Ιονίων, για το ποιος θα πρέπει να επισκευάσει το κτίριο του ΦΟΔΣΑ, έχει αφήσει «άστεγους» τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος του σωματείου τους, μιλώντας στην ΕΡΤ Ζακύνθου, κατήγγειλε τον δήμαρχο, κ. Αρετάκη, ότι ειρωνικά και απαξιωτικά τους υπέδειξε να χρησιμοποιούν ως τουαλέτα… τα χωράφια.

Είναι χαρακτηριστικό πως τελικά τα είδη ατομικής προστασίας τα προσφέρουν οι ξενοδόχοι του νησιού. Οι εργαζόμενοι είχαν αναστείλει την επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν προχωρήσει, σε συνεννόηση με την εισαγγελία Ζακύνθου, δίνοντας διορία ενός μήνα στην δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, η οποία δεν το έκανε. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αγανακτισμένοι και ζητούν, για πολλοστή φορά, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: